Wegenwerken in Diksmuide lopen vertraging op door... tyfoon in China

© Diksmuide.be

Een zware tyfoon die in september het zuiden van Fujian in China teisterde, heeft ook gevolgen tot in Diksmuide. Een aantal steengroeves in China liep onder water en uit één ervan komen de boord- en straatstenen die in Vaartstraat in Diksmuide komen.

tg

“Het eerste schip bracht voldoende straatstenen mee voor 82 meter bestrating. Daaraan beginnen we nu”, zegt schepen van Openbare Werken Bieke Moerman in de Krant van West-Vlaanderen.

De beschikbare boordstenen worden opgebruikt aan de zijde van supermarkt Lidl en Hof ter Bloemmolens. In deze zone wordt ook het voetpad aangelegd. Tegen de kerstvakantie moet die 82 meter afgewerkt zijn.

Het tweede schip met boordstenen is helaas niet tijdig kunnen vertrekken. In de week van 12 december pas zou de boot aanmeren in Antwerpen.

“Van zodra de stenen in Diksmuide zijn werken we de Vaartstraat af. Na Nieuwjaar beginnen we aan het kruispunt Wilgendijk. Zonder extreem weer zal de Wilgendijk eind januari open zijn. Daarna sluiten we de Vaartstraat opnieuw af om die af te werken. Eind februari zou die straat dan terug open zijn voor het verkeer. Ondertussen werken we ook verder in de Generaal Baron Jacquesstraat”, klinkt het.

Tyfoon Meranti kwam half september aan land in China, bij de havenstad Xiamen, en ging gepaard met hevige rukwinden en massaal veel regen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen