Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Chemiesector lapt veiligheidsregels aan laars: veiligheid van 2 op de 3 chemische stoffen niet gegarandeerd

De Europese chemiesector neemt het niet al te nauw met de Europese veiligheidsvoorschriften. Dat blijkt uit twee nieuwe rapporten. De veiligheid voor de mens van twee op de drie chemische stoffen is daardoor niet gegarandeerd. Ook meer dan 30 bedrijven in België, waaronder Solvay en Umicore, worden geviseerd, schrijven De Tijd, L'Echo en De Standaard.

5 reacties

  • censor

    5 jaar geleden
    BDW moet nog meer chemiereuzen of andere naar Antwerpen loodsen, enkel en alleen voor de jobs, bedrijven die in hun eigen land buitengezet worden komen naar hier met hun "top-vervuiling" stank, overlast enz. waar de gezondheid op de tiende plaats komt, allemaal voor de glorie van NVA, die daarmee pocht, maar geen zier geeft voor de werkende mens in die sector.
  • Peter Hechtermans

    5 jaar geleden
    Los dat dan op, voor er slachtoffers vallen. Of gaan jullie na de ramp weer discuteren over wat gedaan had moeten worden? Guilty!!!!!!
  • Edmond Dillien

    5 jaar geleden
    Maar dat zijn multinationals en die hebben in de meeste gevallen een paar politici in hun bestuursraden en daardoor geraken die meestal met van alles weg, en als dat niet helpt dan dreigen ze met te verhuizen naar het oosten en hier duizenden mensen te ontslaan, hier moeten we toch geen tekening bij maken er zijn al legio voorbeelden van geweest.
  • Jens Vranckx

    5 jaar geleden
    Wie betaalt mag alles - EU
  • Benny Marcelo

    5 jaar geleden
    EEB de koepel van milieu ngo's. Ik begin ngo zo stilletjes aan een vies woord te vinden want teveel uit op belastingscenten. Ze pretenderen voor het volk op te komen maar datzelfde volk heeft niks te zeggen ober die organisaties.