Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

5 belangrijke dingen die u moet weten als u start met beleggen

SparenHet aanbod van beleggingsfondsen is immens groot. Om er het juiste fonds uit te pikken, moet u goed weten waarop u moet letten.

6 reacties

  • Naessens Kristof

    5 jaar geleden
    Aan een beleggingsfonds verdient de bank meer dan jou, als je er verstand van heb beleg dan zelf.
  • van loo kris

    5 jaar geleden
    Koop Bitcoin de enige bescherming tegen inflatie.
  • glenn wouters

    5 jaar geleden
    Als ik beleggingen hoor rijst bij mij maar 1 vraag? Waarom gaan die zogenaamde beleggingsexperts nog elke dag werken in een duf kantoor? Als je zoveel verstand hebt van beleggen dat je er anderen rijk mee kan maken, wat doe je daar dan nog?
  • Bart Verbeeck

    5 jaar geleden
    Eigenlijk zegt punt 1 alles : let op de risico. Wereldwijd gaan beurzen OMLAAG Goud prijs is onbelangrijk stabiel, zelfde voor zilver. Weinig risico, weinig win Interesten op bank zijn te laag om zelfs de echte inflatie te kunnen betalen. Geld op zich zoals Euro en USD zijn waardeloos geworden na de giga bijdruk van de laatste crisis (in feite niet meer waard dan coupons uit de krant). Immo prijzen zijn spectaculair aan het dalen in de meeste grote steden in de wereld Blijft nog wat over? BTC.
  • Maartje Nieuwboter

    5 jaar geleden
    Waarom fondsen ? Koop toch gewoon rechtstreeks aandelen/obligaties van bedrijven. Zo bepaal je zelf je risicoprofiel en wordt er geen deel van je rendement afgeroomd door een fondsbeheerder. Speel je 't graag safe, ga dan voor oude gevestigde bedrijven die dividenden uitkeren en dat dividend ook jaar na jaar blijven verhogen. En wie wat risico durft nemen kan op snelle en grote winsten mikken door ook een beperkt bedrag te investeren in kleinere (bio)techbedrijven.