Ook Brussels Airport, Brussels Airlines en Tui naar rechter tegen skeyes

© Photo News

Drie Belgische luchtvaartspelers stappen samen naar de rechter tegen luchtverkeersleider skeyes. Luchthavenuitbater Brussels Airport en de luchtvaartmaatschappijen Brussels Airlines en TUI fly eisen via een kort geding “een ononderbroken dienstverlening van skeyes, op straffe van dwangsommen”, zo kondigt Brussels Airport dinsdag aan. De pleidooien vinden plaats op 18 juni.

De drie hekelen dat de voorbije maanden het luchtruim minstens een op de drie dagen gedeeltelijk of volledig gesloten is geweest, met zware, ook financiële gevolgen voor luchthaven en maatschappijen. “We eisen in een gezamenlijke procedure een garantie van skeyes op de continuïteit van het luchtverkeer in België zodat de passagiers niet langer het slachtoffer zijn van acties bij de luchtverkeersleider”, klinkt het in een persbericht.

LEES OOK: Zware kritiek op topman Skeyes: “Zelfingenomen, narcistisch, hij runt het bedrijf als een kabinet” (+)

Het kort geding werd vorige week ingediend. Dinsdagvoormiddag vond de inleidende zitting plaats. Daar werd beslist dat de pleidooien op 18 juni zullen plaatsvinden, zegt Nathalie Pierard, woordvoerster van Brussels Airport. (belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen