Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Brussels Airport trekt naar rechter tegen skeyes en eist dwangsom van 50.000 euro per getroffen vlucht

Luchthavenuitbater Brussels Airport, luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines en TUI fly starten een kort geding tegen luchtverkeersleider skeyes. De drie Belgische luchtvaartspelers eisen samen een ononderbroken dienstverlening van skeyes. Brussels Airport eist alvast een dwangsom van 50.000 euro per getroffen vlucht.

43 reacties

  • Walter WOUTERS

    5 jaar geleden
    Een wet maken dat defensie het luchtruim overneemt, Benelux verdrag over de militaire lucht verkeerscontrole werd reeds ondertekend met de verschillende Internationale ministers van defensie. Nu nog de burgerluchtvaart; in 't geval van stakingen enz.....Nieuwe Benelux wet maken i.v.m. het luchtruim...
  • Mireille Houdart

    5 jaar geleden
    Dwangsommen voor wie? Wij stonden 5u in de rij om onze vlucht om te boeken, verloren een ganse dag van onze citytrip (voor mijn man zijn 60ste verjaardag notabene) en krijgen geen compensatie. Waarvoor dienen de dwangsommen dan? Vele mede-reizigers zouden een tegemoetkoming, andere dan een flesje water en wafel, ten zeerste appreciëren.
  • aaron aerts

    5 jaar geleden
    De luchtvaart instanties zoals Skeyes over heel de wereld is een levensnoodzakelijke dienst die overal in de wereld beschikbaar is. Al een eeuw straks. Dat ze hier op z'n belgish hun voeten eraan vegen en staken toont maar weer eens onze Belgische incompetentie. Veel blaat maar weinig wol.Het maakt ons nog meer irrelevant. Zelfs luie bankroete landen geven nog steeds deze diensten op hoog niveau. Maar Belgiestan? Nee, dat kan niet.
  • Geert De Munck

    5 jaar geleden
    Jongens, schrijf een europese aanbesteding uit voor deze dienstverlening. Wedden dat de duitsers dezelfde opdracht beter uitvoeren tegen de helft van de kostprijs ? De bevolking gijzelen om zijn recht te halen zou moeten strafbaar worden. Die jongens van skeyes worden sowieso al dik betaald en blijkbaar hebben ze allemaal een zwakke gezondheid. Laat ze eens beginnen in een klein kmo, dan zullen ze wel weten wat werkdruk is.
  • Danny Schellens

    5 jaar geleden
    Vakbond, en die oproerkraaiers onder persoonlijke naam dagvaarden en boetes laten betalen,zal rap gedaan zijn met hunne zever....