reuters
Volledig scherm
© reuters

Sony toont razendsnelle PlayStation 5: tien keer sneller dan PS4

Sony heeft de razendsnelle prestaties van de nieuwe PlayStation in de verf gezet op een bijeenkomst in Tokyo. De PlayStation 5 is in vergelijking met de PlayStation 4 Pro bijna tien keer sneller, zo blijkt uit de demonstratie. 

9 reacties

  • Gunnar Aers

    5 jaar geleden
    Die ps 4 pro was dus puur overbodig
  • Yvan Lissens

    5 jaar geleden
    Jos Vervoort: Om nadien Minecraft te spelen zeker? Persoonlijk vind ik die "framerate-race" zo belachelijk dat het groot is. Geef mij maar een onderdompelend spel waar een goede verhaallijn in zit, bijvoorbeeld zoiets als Heavy Rain destijds, de beelden mogen dan wat minder zijn. Het bijkomende nadeel van zeer hoge beeldkwaliteit is dat je heel wat meer opslagcapaciteit nodig hebt en dat een digitale versie van een spel een lange downloadtijd zal hebben, naargelang uw aansluiting.
  • Jos Vervoort

    5 jaar geleden
    Snellere laadtijden interesseren vele mensen niet denk ik, wat met brute graphics-power? Polygon count? Raytracing? Daar zal hij wel niet 10x krachtiger zijn ...
  • robby dobbels

    5 jaar geleden
    Zal een dure grap worden, hdd vervangen door ssd betekent direct al een serieuze prijsstijging, om nog te zwijgen over dingen zoals nvme opslag.
  • Bart Vanlierde

    5 jaar geleden
    eindelijk een SSD's in console's, loopt alweer jaren achter op pc's. en Wendy, eens je een SSD gewend bent wil je echt niet meer terug naar een gewone HDD, cpu zou variant zijn van AMD Ryzen 3de gen (die nog niet uit is voor pc) en gpu zou een variant zijn van de AMD Navi (die ook nog uit moet komen). zowel de PS5 en de nieuwe Xbox zouden AMD hardware gebruiken.