Ecolo-covoorzitter Zakia Khattabi
Volledig scherm
Ecolo-covoorzitter Zakia Khattabi © BELGA

Ecolo-covoorzitter: “Succes Vlaams Belang is ook op conto van Charles Michel”

"Dat Vlaams Belang het zo goed doet in de laatste peilingen, komt ook op rekening van Charles Michel". Dat heeft Ecolo-covoorzitter Zakia Khattabi gezegd op de RTBF-radio. Volgens haar heeft de MR de N-VA achterna gelopen en heeft dat geleid tot een "verrechtsing" van de liberalen. “Dat heeft geleid tot de normalisering van het discours van Vlaams Belang”, aldus Khattabi.

13 reacties

  • Andté Herbots

    5 jaar geleden
    diane colman,Geen enkele partij sluit het VB uit om aan verkiezingen deel te nemen. Dat is democratisch.Regeren is iets anders, men kan moeilijk alle partijen die meegedaan hebben aan verkiezingen in een regering stoppen dus moet er een werkbare regering komen met twee, drie of vier partijen.Daar zult u mee akkoord moeten gaan diane.
  • Ben Strubbe

    5 jaar geleden
    Of omdat de traditionele partijen er niet in slagen om een afdoend antwoord te formuleren op de vragen en bekommernissen van een deel van de bevolking. Ze zou zich moeten schamen voor die uitspraak. Vreemd dat Groen net hetzelfde heeft gezegd. Maar helpen zal het niet. Ik stem rechts. Heimelijk poogt zij een cordon sanitair te leggen rond N-VA.
  • lieve vanderstraeten

    5 jaar geleden
    in de tijd van het cordon zijn er 700.000 kiezers uitgesloten, wat is dat, democratie?
  • jan boden

    5 jaar geleden
    Het Marrakesh pact heeft het VB terug in de steigers gezet, dus deze uitspraak is eerder waar.
  • Marc Baeyens

    5 jaar geleden
    Het succes van Vlaams Belang is vooral op conto van alle linkse partijen (cD&c inc.) te schrijven. Zij hebben er voor gezorgd dat de immigratie uit de hand gelopen is en hebben de immigranten een hand boven het hoofd gehouden te nadele van onze eigen 'arme' bevolking. Niet te verwonderen dat haat en racisme in autochtone rangen toeneemt.