Voormalig staatssecretaris Theo Francken en N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever.
Volledig scherm
Voormalig staatssecretaris Theo Francken en N-VA-voorzitter en burgemeester van Antwerpen Bart De Wever. © Foto Laenen

De Wever ziet geen graten in uitspraken ‘Air Francken’: “Trots op werk dat ik met hem heb kunnen verzetten”

Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De wever ziet geen graten in de organisatie van razzia’s met het oog op de repatriëring van illegale criminelen. “Blijkbaar is het een wereldschokkende gebeurtenis dat wij efficiënt beleid gevoerd hebben als het op de uitwijzing van illegale criminelen aankomt”, aldus De Wever. “Ik ben bijzonder trots op het werk dat ik daar samen met Theo Francken heb kunnen verzetten.” Vandaag dook een (oud) geluidsfragment op waarin De Wever uitlegt hoe hij aan Francken op voorhand vraagt “naar waar uw volgende vlieger vertrekt”, om zo gericht mensen te kunnen oppakken, “tot den bak vol is”.

580 reacties

  • Liliane Vervliet

    5 jaar geleden
    Hadden wij maar meer Theo's !!!
  • lilianne van neylen

    5 jaar geleden
    Echt lezen doen nog weinig mensen. Het gaat over criminele illegalen en geen brave vluchtelingen! En waarom hebben veel mensen iets tegen efficientie?? Beter een vol vliegtuig dan een lege. Onze overheid verbrast al genoeg geld toch?!
  • Jean Huysmans

    5 jaar geleden
    Gino Denil, in tegenstelling tot wat jij beweert hebben deze mensen reeds een misdrijf begaan door hier te zijn. Illegaal betekent onwettig en wat onwettig is is per definitie een misdrijf. Jij, ja jij, mag zelfs niet naar een ander EU land voor een periode van meer dan 90 dagen alhoewel dit normaal gesproken wettelijk (Europese wetgeving) wel kan.
  • Hugo De Coster

    5 jaar geleden
    @Dorine Dupon, als U wat meer aandachtig zou lezen en het nieuws moest volgen, zou U reeds weten dat de opnamen in kwestie gemaakt zijn door een Franstalige journalist "Aubry Touriel". En het Franstalige RTBF heeft deze opnamen bij hem opgevraagd (gekocht). Maar de blinde linkse meute leest enkel wat zij willen, zoals de sprookjes van verkochte visa aan criminelen.
  • Jean Pollet

    5 jaar geleden
    een journalist zich een partijkaart aanschafte en drie jaar lang - 2017 -2014 - N-VA-meetings volgde ( infiltreert ) . en gerichte razzia’s wat is het verschil ? beide zijn praktijken van 1940