© HBvL

© HBvL

thumbnail: null

J16 en J18 van Initia Hasselt Vlaams kampioen

Na het behalen van de Limburgse titel mochten de J16 en J18 van Hubo Initia Hasselt zich opmaken voor de Vlaamse finale in Pelt op zondag 19 mei.

Greet Vandersmissen

De J16 waren als eerste aan de beurt en speelde tegen het Oost-Vlaamse Eeklo. De twee ploegen gaven het beste van zichzelf en mede door de vele tijdstraffen bleven ze aan elkaar gewaagd. Initia Hasselt plaatste een versnelling voor de rust en ging de rust in met een 11-7 ruststand. In de tweede helft was het spel bij beide ploegen iets vlotter en waren er meerdere mooie acties te zien. Na een mooie wedstrijd won Initia Hasselt verdiend met 25-19!

De J18 van Initia Hasselt moest het opnemen tegen thuisploeg Sporting NeLo. Beide ploegen kennen elkaar door en door en het beloofde al op voorhand een zinderende match te worden. NeLo nam de beste start, mede door enkele tijdstraffen voor Initia Hasselt. Maar Initia Hasselt vocht zich terug in de wedstrijd met een meer collectieve prestatie. Ruststand was 13-16 in het voordeel van NeLo.Initia begon het sterkste aan de tweede helft en NeLo had het moeilijk met het hoge tempo dat door Initia werd opgelegd waardoor Hasselt snel 3 doelpunten voorstond.In een spannend slot kwam NeLo nog bijna aansluiten maar was Initia diegene die met twee doelpunten op rij de overwinning veilig stelde in het hol van de leeuw.

Beide ploegen spelen zondag 26 mei in Wilrijk voor de Belgische titel om 15u en 17u.