AFP
Volledig scherm
© AFP

Trump weigert zijn belastingaangiften te laten zien en gaat in beroep

De Amerikaanse president Donald Trump heeft hoger beroep ingesteld tegen een rechterlijke uitspraak dat hij zijn belastingaangiften aan het Huis van Afgevaardigden moet laten zien. Volgens de advocaten van Trump overschrijdt de eis van het Huis van Afgevaardigden de grondwettelijke bevoegdheden.

16 reacties

  • Steve Warson

    5 jaar geleden
    Het beroep van Trump komt voor op het D.C Circuit Court of Appeal met als voorzitter van de rechtbank.... Merrick Garland, de rechter die door Obama was voorgesteld als lid van het Supreme Court, maar de benoeming werd compleet geblokkeerd door de Republikeinen tot na de verkiezingen. Telkens Trump clasht met het Congress en er een rechtszaak van komt, moet deze rechter dus oordelen in beroep. Vengence is a dish best served cold.
  • Steve Warson

    5 jaar geleden
    Luc baken; hij heeft gezegd dat hij het gratis zou doen, maar hij had tijdens de verkiezingscampagne ook gezegd dat hij zijn belastingaangiftes ging vrijgeven, dat hij nooit verlof ging nemen, dat hij enkel de beste mensen ging aannemen...... allemaal beweringen die later niet bleken te kloppen. Trouwens dat gratis is zéér relatief, enkel nog maar de tripjes naar Mar a Lago om een beetje te gaan valsspelen op een golfterrein kostten de Amerikaanse belastingbetaler zo'n 65 miljoen dollar.
  • leen hanssens

    5 jaar geleden
    Heeft hij iets te verbergen? Blijkbaar wel.
  • luc baken

    5 jaar geleden
    hij is de eerste president die gratis zijn ambt uitoefent , dus er valt niets te laten zien . en als hij zou gefoefeld hebben weten de belastingdiensten dat wel hoor
  • Christian Smets

    5 jaar geleden
    Hij is bang dat de mensen ontdekken dat hij constant failliet gaat, net als in het verleden, de loser.