Uit bruuske manoeuvres of andere onverwachte bewegingen kan worden afgeleid op welke plaatsen ongelukken maar net worden vermeden.
Volledig scherm
Uit bruuske manoeuvres of andere onverwachte bewegingen kan worden afgeleid op welke plaatsen ongelukken maar net worden vermeden. © Shutterstock

Proefproject: auto's versturen zelf info over mogelijk zwarte punten in Vlaanderen

Vlaanderen start een proefproject om auto's zelf info te laten versturen over mogelijke zwarte punten op de weg. Via de ingebouwde sim-kaart verzenden ze gegevens van onder meer het remsysteem (ABS) en het stabiliteitssysteem (ESP). Volgens Vlaams Mobiliteitsminister Ben Weyts kan het project naar heel Vlaanderen worden uitgerold.

4 reacties

  • Jef Loot

    5 jaar geleden
    Waarom wil de nva steeds onze info? Overal cameras, onze auto's, ons internetgebruik,....
  • Dirk Vregels

    5 jaar geleden
    Wat voor zin en nut heeft dit als Weyts momenteel driftig heel veel zwarte punten van de huidige lijsten simpelweg schrapt.
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Dit is een drogreden voor km-rijden dat Weyts wil uitvoeren. EN als men het gaat willen laten afhangen van algoritmen, zal er zeer veel foutieve data doorgestuurd worden, want dan is Belgie 1 groot zwart punt. Gemeenten en steden doen alles om verkeer te belemmeren, ringlanen worden van 2 vaks naar 1 vaks geconverteerd en teruggebracht naar 50 km/u, en ga zo maar door. En men weet perfect welke de zwarte punten nu al zijn. Het moet alleen weer veel belastingsgeld kosten, nog harder persen.
  • Kees Vink

    5 jaar geleden
    De chip zal wel een unieke ID hebben die gelinkt is aan de eigenaar van de auto. Dus dient niet voor wat Weyts ons wil wijs maken maar gewoon een inbraak op de privacy. Het zijn de bestuurders die zelfdiscipline moeten opbrengen. Als men zich aan de 30 en 50km/u door u opgelegd zijn er geen grijze punten meer.