Belgische Juventus-supporter neergestoken bij supportersrellen in Sevilla

In het centrum van het Zuid-Spaanse Sevilla is het gisteren tot ongeregeldheden gekomen tussen supporters van het lokale FC Sevilla en het Italiaanse Juventus FC uit Turijn. Bij de gevechten raakten drie supporters gewond, onder hen een 25-jarige Belgische supporter van Juventus.

SaRe

De Belgische fan is afkomstig uit Charleroi en reisde vanuit Bergen met een supportersbus af naar Italië. Hij liep verschillende snijwonden in de borststreek en in zijn been op. De jongeman werd ondertussen geopereerd in een Spaans ziekenhuis. “Hij is buiten levensgevaar”, zegt Bruno Paolo, voorzitter van de erkende supportersclubs van Juventus in België. “De jongeman is geen lid van een van onze supportersclubs.” Er werden nog geen arrestaties verricht, het onderzoek naar de vechtpartij loopt nog luidt het in Spaanse media.

FC Sevilla en Juventus treffen elkaar dinsdagavond op de vijfde speeldag van groep H in de Champions League. In aanloop naar die match raakten supportersgroepen van beide teams maandagavond slaags in het centrum van de Zuid-Spaanse stad.

Sevilla leidt met 10 punten en heeft genoeg aan een punt om door te stoten naar de achtste finales. Juventus staat tweede met 8 punten, voor Lyon (4 ptn) en Dinamo Zagreb (0 ptn).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Champions League