Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © anp

12.000 cannabisplanten en 140.000 euro cash: drie verdachten uit Maasmechelen betrokken bij Albanese wietteelt in grensstreek

In een onderzoek van de Nederlandse politie en het gerecht in Nederlands-Limburg zijn vandaag twee 40-jarige mannen en een 36-jarige vrouw van Marokkaanse origine uit Maasmechelen gearresteerd. Het drietal werd in Duitsland opgepakt. Ze runden een bedrijf in Sittard-Geleen, waarmee ze grootschalige cannabisteelt in Nederlands-Limburg faciliteerden. Bij de teelt was een Albanese organisatie betrokken. Een reeks huiszoekingen in 20 panden vandaag leverde heel wat op: er werden onder meer 12.000 cannabisplanten, 25 kilo gedroogde cannabis en 140.000 euro cash aangetroffen.

2 reacties

  • oswald billiet

    5 jaar geleden
    De hoeveelste opgedoekte is dat nu al ? En er komen, er steeds maar bij.. Er moeten toch machtige belangen spelen om de legalisering van de cannabis te kunnen tegen te houden?
  • karl van dyck

    5 jaar geleden
    Met de open grenzen in Europa is het dweilen met de kraan open. Voor deze Oost -Europese bendes is het hier 1 groot warenhuis.