Katrina Spade, baas en oprichter van Recompose, een bedrijf in de staat Washington dat het composteren van menselijke lichamen wil populariseren ten voordele van begraven of cremeren. De vrouw poseert op een kerkhof in Seattle.
Volledig scherm
Katrina Spade, baas en oprichter van Recompose, een bedrijf in de staat Washington dat het composteren van menselijke lichamen wil populariseren ten voordele van begraven of cremeren. De vrouw poseert op een kerkhof in Seattle. © AP

Composteren lichamen voortaan toegestaan in Washington

Washington heeft als eerste Amerikaanse staat het composteren van menselijke lichamen gelegaliseerd. De menselijke resten worden daarbij door microben omgezet in aarde die kan worden gebruikt in de tuin.

5 reacties

  • Marcus van de Walle

    5 jaar geleden
    Oké maar voor mij geen compost eerder mijn as uit strooien in "klein schijn" of "de zwaanebeek" zo dat ik nog even kan rond dwalen in mijn geboorte streek en dan zo in de Schelde terecht kom en verder naar de Noordzee.
  • Jos Temmerman

    5 jaar geleden
    En die botten wat doen ze daar mee ,die verteren toch niet..
  • Ilse van Caeyzeele

    5 jaar geleden
    Super! Eindelijk een heel goed idee, je komt een beetje terug als plantje...hopelijk alle landen legaliseren!
  • Fabienne Caenepeel

    5 jaar geleden
    Misschien oplossing voor mensen die hoge begrafeniskosten niet kunnen betalen mij zou het niks kunnen schelen
  • Koen Geboor-Groffy

    5 jaar geleden
    Dit is nu eens een praktische en positieve invulling van een milieuproblematiek die moeilijk bespreekbaar is. Laat hier ook maar komen!