Ferdinand Grapperhaus, de Nederlandse minister van Justitie en Veiligheid.
Volledig scherm
Ferdinand Grapperhaus, de Nederlandse minister van Justitie en Veiligheid. © ANP

Onvrijwillige seks wordt strafbaar in Nederland

Onvrijwillige seks en seksuele intimidatie worden in Nederland strafbaar. Dat eerste is nodig om slachtoffers die uit angst ‘bevriezen’ en niet protesteren beter te beschermen, vindt minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. Het tweede moet ervoor zorgen dat opdringerige onverlaten niet langer hun gang kunnen gaan op straat en op het internet.

14 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    Dat is goed. Want vele vrouwen verzetten zich niet tegen verkrachting uit angst vermoord te worden. Dat is inderdaad een gat in de jurisdictie. Zelfs een kind heeft instinctief die reactie bij verkrachting.
  • patrick geerinck

    5 jaar geleden
    das toch zeveren om misbruiken in de hand te werken.vanavond mag het morgen spijt van dus ik zeg het mocht niet .ik denk dat er veel dringender problemen zijn voor op te lossen dan dat de staat ons sexleven gaat reguleren .wat is het vogende voor 12 uur orale sex 100euro gas of sex boete allee.
  • Dirk Vangossum

    5 jaar geleden
    Contract laten tekenen in tweevoud, alvorens van de bil te gaan. Webcam installeren om misbruik te voorkomen.
  • Marcus Camps

    5 jaar geleden
    Als in de helft van de gevallen al met 'nee' eigenlijk 'ja' bedoeld wordt, kan je nagaan wat met deze onzin weer zal losmaken. Waar gaat dit heen ? Dat enkel vrouwen nog avances mogen maken ?
  • maarten vissers

    5 jaar geleden
    Daar gaan weer misbruiken van komen