De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) claimt 30,44 miljoen euro aan belastingen van AB InBev.
Volledig scherm
De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) claimt 30,44 miljoen euro aan belastingen van AB InBev. © REUTERS

Bijzondere Belastinginspectie claimt 30,44 miljoen van AB InBev

binnenlandDe Bijzondere Belastinginspectie (BBI) kruist deze week de degens met AB InBev in de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel. De BBI claimt 30,44 miljoen euro aan belastingen van de grootste bierbouwer ter wereld, die kon genieten van de Belgische belastingdeal. Dat schrijven De Tijd en L'Echo vandaag.

14 reacties

  • Rik Tytgat

    5 jaar geleden
    Daar kunnen burgers en lokale kmo's alleen maar van dromen. Dit zegt gewoon alles over de schijnheilige houding van onze politici, achterkamer akkoorden die niet publiek mogen gemaakt worden, begrijpelijk als je die cijfers ziet.
  • Luc Brouckaert

    5 jaar geleden
    Tja, wij mogen geen bier meer drinken, dus minder inkomsten aan accijns. Nu moeten ze het elders zien te halen. Straks komt Marlboro ook nog aan de beurt.
  • Rik Gustin

    5 jaar geleden
    Dit is niets voor dit bedrijf dat inmiddels duizenden werknemers in België afdankte (sinds de fusie met Jupiler) en zijn kapitaal exporteerde naar't buitenland. Zouden eens moeten nagaan welke andere sociale voordelen ze kregen van de staat om in België te blijven brouwen. Jean-Luc Dehaene zetelde ook nog in de raad van bestuur om een frankske bij te verdienen en het bedrijf "een beetje te helpen ".....................
  • Ronny Martin

    5 jaar geleden
    en als ze toch moeten betalen zal er rap minder winst in belgie gemaakt worden
  • André Van der Poorten

    5 jaar geleden
    Waarom zitten onze politiekers in allerhande beheerraden ? Awel , daarom !