De Groningse vlag hangt halfstok in Westerwijtwerd, waar het epicentrum lag van een aardbeving met een kracht van 3.4. Het is de op twee na zwaarste beving in de provincie Groningen als gevolg van de gaswinning.
Volledig scherm
De Groningse vlag hangt halfstok in Westerwijtwerd, waar het epicentrum lag van een aardbeving met een kracht van 3.4. Het is de op twee na zwaarste beving in de provincie Groningen als gevolg van de gaswinning. © ANP

Groningen getroffen door aardbeving met kracht van 3.4: “Ik voelde het huis bewegen”

In de Nederlandse provincie Groningen heeft zich deze ochtend vroeg een aardbeving voorgedaan. Volgens het Nederlandse meteorologische instituut KNMI had de beving een kracht van 3.4. Op sociale media melden veel mensen dat ze de schok hebben gevoeld, er is hier en daar ook schade. 

10 reacties

  • diane colman

    5 jaar geleden
    Je ze hebben er heel veel geld aan verdiend en toch raar dat de geologen dat niet hebben voorzien... maar de groentjes zullen dat wel oplossen.... alle huisjes weg en iedereen in torens op een andere plek.
  • chris delanghe

    5 jaar geleden
    wordt vervolgd. Is nog maar het begin!
  • Christiaan Goethals

    5 jaar geleden
    Dat is nog maar een begin, het zal eeuwen duren vooraleer dit tot rust komt.
  • Edmond Dillien

    5 jaar geleden
    Door die Nederlandse gaswinning is het ganse Zeebrugge project en de gasschepen, die miljoenen gekost hebben, en Agerijns gas gingen transporteren naar de terminal de dieperik in gegaan, de schepen zijn opgeroest ergens in een fjord en de terminal is nu gewoon een opslag, en nu draaien ze hun kraan uiteraard dicht, dat gaat ons weer wat kosten vrees ik.
  • chris delanghe

    5 jaar geleden
    Heel goed geregeld. De gaswinners hebben inmiddels hun zakken kunnen vullen en zijn immers nog bezig met de lusten van gas "te winnen" zoals dat dan netjes heet. De kosten, miserie, lasten, gevaar, waardevermindering etc is allemaal op de nek van ... de maatschappij en de bewoners die hier weer finaal het slachtoffer van zijn... Na de euforie de ontnuchtering. Winsten voor de individueen, de lasten voor de maatschappij. Toch ?