Nintendo schrapt Mario-games in België
Volledig scherm
Nintendo schrapt Mario-games in België © REUTERS

Nintendo schrapt Mario-games in België

GamesNintendo Benelux zal twee smartphone-games, Mario kart tour en Dr. Mario World, deze zomer niet lanceren in ons land. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg. Reden is volgens het bedrijf de onduidelijke Belgische wetgeving over 'loot boxes'.

16 reacties

  • Yvan Lissens

    5 jaar geleden
    Een goede maatregel. Sommige spelontwikkelaars rekenen eerst 60 euro voor hun spel om daarna de speler nog eens proberen te melken. Bovendien is het heel oneerlijk tegenover spelers die het met een beperkt budget moeten stellen. In-game-aankopen zou volledig verboden moeten worden. België is tot zelfs in de VS geroemd voor deze maatregel. Reken op het eind maar eens uit wat het spel werkelijk heeft gekost.
  • Alex Millian

    5 jaar geleden
    dan mogen ze elke game uit de android play store verwijderen....
  • Michiel de Meulder

    5 jaar geleden
    In elke game van grote ontwikelaars zijn loot boxes op de smartphone van mortal kombat tot Subway surfer en need for speed wa ne zever de Belgische staat
  • Gustaaf Godefridis

    5 jaar geleden
    De enigste reden waarom ze lootboxes bannen is omdat ze er zelf geen geld mee verdienen, alle andere vormen van gokken waar wel belastingen op staan zijn legaal, sterker nog, ze worden gepromoveerd om te doen. Meeste lootboxes zijn cosmetics en beïnvloeden het spel niet, het is EEN KEUZE om ze te kopen net zoals elk andere vorm van gokken.
  • gregory vranckaert

    5 jaar geleden
    En volwasse mensen mogen zelf niet kiezen? Big brother is watching