Op de E40 in Wetteren richting Brussel kantelde een vrachtwagen geladen met een hoogtewerker.
Volledig scherm
Op de E40 in Wetteren richting Brussel kantelde een vrachtwagen geladen met een hoogtewerker. © Didier Verbaere

E40 richting Brussel weer open na ongeval met truck, slordige 100 boetes uitgedeeld aan filmers

De E40 van Gent naar Brussel is vandaag urenlang volledig versperd geweest in Wetteren na een ongeval met een truck. De vrachtwagen vervoerde een hoogtewerker van 22 ton en de takelwerken waren niet eenvoudig. “Het is een zware bevalling geweest, maar de rijbaan is gereinigd”, meldt woordvoerder Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum vanmiddag. De politie heeft zo’n honderd boetes uitgedeeld aan mensen die al rijdend aan het filmen waren tijdens de lange file op de snelweg. 

73 reacties

  • Frans Peeters

    5 jaar geleden
    Hier zijn er plots wel rechters genoeg maar voor een verkrachters dat is wat anders
  • diane colman

    5 jaar geleden
    Ik vind het onbehoorlijk dergelijke foto's te nemen bij een ongeval, veel mensen denken dat ze de "shoot" van hun leven maken en dan nog tijdens het rijden. Natuurlijk zijn er hierdoor al pijnlijke zaken opgelost bij diefstal en dergelijke.
  • Piet Vermeulen

    5 jaar geleden
    Boetes zijn niet hoog genoeg. Mogen ze gerust optrekken tot 5000 euro per overtreding! Niet betalen? Awel doe maar via belastingen dan. Doen ze nu ook al. Ze zullen wel anders piepen.
  • johan versteylen

    5 jaar geleden
    Kan alleen maar worden toegejuicht. Zou trouwens ook mogen voor iedereen die vertraagd om zich te vergapen aan andermans miserie.
  • Peter Wispelaere

    5 jaar geleden
    Degoutant als mensen het leed van anderen gaan filmen. Wat heeft dit toch voor zin, ik kan niet begrijpen wat ze daar dan mee doen. Ze kunnen ze niet zwaar genoeg straffen die ramptoeristen.