In de Amerikaanse staat werden onder andere films en series gedraaid als ‘Stranger Things’.
Volledig scherm
In de Amerikaanse staat werden onder andere films en series gedraaid als ‘Stranger Things’. © Netflix

Filmmakers zetten opnames stop uit protest tegen strenge abortuswet in Georgia

Verschillende filmmakers hebben hun opnames in Georgia stopgezet uit protest tegen de strenge abortuswet in de Amerikaanse staat. Actrices en schrijfsters Kristen Wiig en Annie Mumolo ("Bridesmaids") besloten om hun geplande komedie ‘Barb and Star Go to Vista Del Mar’ niet in Georgia te draaien. Dat meldt het Amerikaanse blad Variety. Ook televisieregisseur Reed Morano (‘The Handmaids's Tale’) maakte op haar beurt bekend geen scènes voor haar thrillerreeks ‘The Power’ te zullen opnemen in de staat. 

4 reacties

  • Christine Laevers

    5 jaar geleden
    The south zal altijd 'poor' zijn. Goed initiatief van de filmwereld. Maar uiteindelijk gaat het om info, bereikbaarheid en betaalbaarheid van contraceptiva. Voorkomen is beter dan genezen. Dat lees ik veel te weinig.
  • Stijn Nuytens

    5 jaar geleden
    Terwijl het eigenlijk zo simpel is als anti-conceptie middelen gebruiken en verantwoordelijkheid nemen bij zwangerschap ipv. een potentieel leven te ontzeggen.
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    Het protest zwelt aan en dat is een goede zaak. Protesten zoals deze brengen veel imagoschade toe aan de staat en als ze ergens al gevoelig voor zijn is het wel dat. Soms duurt het een tijdje eer men door heeft dat men in een extreem fundamentalistisch repressief regime is verzeild geraakt - dat gebeurt altijd beetje bij beetje - en dan wordt het tijd om op te treden. Het besef begint te komen bij de Amerikanen dat het zo niet verder mag.
  • peter colson

    5 jaar geleden
    Gaat Trump dat voelen? De opnames worden enkel verlengd, de film verschijnt later in de bioscopen en brengt veel later geld op voor de filmindustrie. Als ik naar de kwaliteit en inhoud van de Amerikaanse film kijk, dan is daar toch niets mee verloren. Het is al zeer lang geleden dat ik een "kaskraker" nog een goeie film vond.