Nadege Dubois-Seex (rechts) houdt Boeing verantwoordelijk voor de dood van haar man Jonathan Seex na de crash in maart. Naast haar zit de moeder van het slachtoffer Britt-Marie Seex (links).
Volledig scherm
Nadege Dubois-Seex (rechts) houdt Boeing verantwoordelijk voor de dood van haar man Jonathan Seex na de crash in maart. Naast haar zit de moeder van het slachtoffer Britt-Marie Seex (links). © AP

Vrouw van passagier gecrashte 737 MAX sleept Boeing voor de rechter

buitenlandEen Franse weduwe heeft een rechtszaak aangespannen tegen de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing na de dodelijke crash in maart. Het toestel van Ethiopian Airlines, een 737 MAX, stortte kort na het opstijgen neer in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba. Alle 157 mensen aan boord kwamen toen om het leven, onder wie de echtgenoot van de vrouw. Eerder dienden ook al de families van de andere slachtoffers een klacht in tegen Boeing. 

2 reacties

  • Frank Joos

    5 jaar geleden
    GROOT gelijk. Hopelijks volgen veel anderen haar voorbeeld. Jet kan toch niet dat boeing er zo van af komt.
  • Pieter Verhulst

    5 jaar geleden
    Go. Ze hebben groot gelijk en zouden beter allemaal samen een proces aanspannen. Laat ze maar eens boeten want een deftige schuldbekentenis naar nabestaanden toe is te veel gevraagd. Dit is wat mij betreft zowat het einde van Boeing. Vertrouwen komt te voet en gaat te paard of in dit geval met het vliegtuig.