Sp.a-voorzitter John Crombez. Foto rechts: Vincent Van Quickenborne.
Volledig scherm
Sp.a-voorzitter John Crombez. Foto rechts: Vincent Van Quickenborne. © belga

Open Vld valt pensioenplannen sp.a aan: “Leerkrachten secundair onderwijs verliezen pensioen”

Indien de plannen van sp.a realiteit worden, zullen sommige leraars in het secundair onderwijs hun pensioen zien verminderen. Dat zegt Kamerlid Vincent Van Quickenborne (Open Vld), naar aanleiding van de hogere solidariteitsbijdrage die de Vlaamse socialisten willen invoeren voor de hoogste pensioenen. Volgens sp.a-voorzitter John Crombez klopt dat niet: "Tot 3.500 euro netto gaat iedereen er bij ons op vooruit. Dat bevestigt het Planbureau".

60 reacties

  • Jan Baroen

    5 jaar geleden
    Iets meer pensioen geeft men in de eerste plaats niet door het bruto bedrag te verhogen, maar door het netto bedrag te verhogen. Dit kan onder andere door de belastingen op pensioenen af te schaffen, daar spreekt geen enkele partij over. Wat baat het iets bij te krijgen, als je het dan achteraf via belastingen terug moet geven. Pure windowdressing.
  • Anoniem

    5 jaar geleden
    @alain hermans ,heeft met jaloezie nul te maken ,jij hebt er eentje veronderstel ,gezien je reactie ,maar hoop voor U dat in 30 jaar er nog geld zal zijn voor Uw pensioen te betalen,ik zal er dan niet meer zijn,maar bedenk ,een systeem gaat zolang mee als ieder zijn bijdrage levert zoals het zou moeten en dat is vandaag helemaal niet meer het geval.
  • Patrick morel

    5 jaar geleden
    Leraren moeten niet meer klagen als ik zie hoeveel pensioen ze krijgen voor veel minder jaren en veel minder uren werken. We leven in een ambtenaren landje en als je geen ambtenaar bent kan je de boom in. We leven ook in het landje van wereldvreemde politici als je die discussie leest. Voer een minimum en maximumpensioen in en politici moeten die zelfbediening stoppen, zie uittredingsvergoeding zie hoge pensioenen. Solidariteit en democratie zijn hier holle woorden.
  • peter colson

    5 jaar geleden
    "Tot 3.500 euro netto gaat iedereen er bij ons op vooruit" Het zal wel bruto zijn en dan nog. Ik voorspel het nu al. De grrotste voorstander van de rode plannen gaan nog de grootste klagers zijn wanneer ze zien dat vooral zij het zullen zijn die moeten inleveren. Op de werkvloer heb ik zulke taferelen al meegemaakt. Iets eisen, het krijgen en dan klagen omdat ze door hun eisen zichzelf hadden benadeeld
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Een medewerker in een call center beantwoordt ongeveer 75 oproepen aan gemiddeld 4 minuten per klant. Dat is op een volle werkweek ook maar 25 uur. Iets minder door de 38-uren week. Beetje vergelijkbaar met de leraar dus. Maar wel gedaan met werken als je thuis komt. Geen oudercontacten, studiedagen, wafelenbak en zo. Misschien was dat iets geweest voor je, Jennifer Peeters. Als je toch zo rekent.