AFP
Volledig scherm
© AFP

Nike en Adidas roepen Trump op om handelsoorlog met China te stoppen: “Importtarieven zijn rampzalig”

Nieuwe Amerikaanse importheffingen op schoenen uit China zijn "rampzalig" voor consumenten, bedrijven en de Amerikaanse economie. De aangekondigde tarieven moeten daarom zo snel mogelijk van tafel. Dat schrijven sportmerken Adidas en Nike samen met tientallen andere schoenenmerken in een open brief aan president Donald Trump.

7 reacties

  • Jonathan Verschraegen

    5 jaar geleden
    Niemand zou nog amerikaanse producten mogen kopen en de rest vd wereld zou waanzinnig absurde taksen op amerikaanse producten moeten heffen, dan zal het wel rap gedaan zijn met die gekke dictator
  • Ben Van Loon

    5 jaar geleden
    Niemand zou nog Nike of Adidas mogen kopen. Die maken woekerwinsten op de kap van de werkloze Amerikaan en de te goedkope Chinese werkkrachten.
  • Filip Vanlaeken

    5 jaar geleden
    Hij heeft gelijk : China zuigt Amerika leeg. Eerst was het olie voor Saudi, nu rommel uit China. Dat werkt niet op lange termijn als de zaak te veel uit balans is. Dus moet de productie terugkomen. In de VS is dat moeilijk met lage werkloosheid, maar wij moeten dit zeker ook aanmoedigen.
  • Karel Dierckx

    5 jaar geleden
    Diegenen die willen verkassen gaan dat echt niet richting VS doen. Veel te duur in vergelijking met tig andere landen in Azië.En de verhuiskosten komen in elk geval uit de portemonnee van de consument, niet uit de winsten van de aandeelhouders.
  • Steve Warson

    5 jaar geleden
    De spectaculaire belastingverlaging die iedereen duizenden dollars ging opleveren maar in de praktijk een dooie mus bleek, behalve voor de zéér goede middenklasse en de rijke Amerikanen, krijgt nu een keerzijde: bijna alles wat de Amerikaan koopt komt uit het buitenland en een zéér groot deel uit Azië in het algemeen en China in het bijzonder. De ridicule handelsoorlog zorgt er nu voor dat de modale Amerikaanse burger de importtarieven door zijn strot geramd krijgt.