Tweetal steelt voor 800 euro aan pistachenootjes “omdat ze honger hebben”

© shutterstock

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Voor de correctionele rechtbank van Mechelen moesten zich woensdag twee mannen verantwoorden die verdacht worden van meerdere diefstallen van pistachenootjes. Ze namen voor meer dan 800 euro aan noten mee uit verschillende supermarkten, naar eigen zeggen omdat ze honger hadden. De rechter geloofde dat verhaal niet en denkt dat ze de noten wilden verkopen.

De twee twintigjarige Algerijnen verblijven illegaal in ons land en werden op camerabeelden herkend nadat ze grote hoeveelheden pistachenoten meenamen zonder te betalen. Ze zouden minstens vier keer hebben toegeslagen in Mechelen en ook feiten gepleegd hebben in Aalst, maar daarvoor werden ze eerder al berecht.

Dankzij camerabeelden uit het dossier in Aalst konden ze in Mechelen worden geïdentificeerd. De mannen beweren louter voor zichzelf te hebben gestolen, een verhaal waar de rechter weinig geloof aan hechtte. “Ik geloof niet dat jullie zo doodgraag pistachenootjes eten dat jullie zulke grote hoeveelheden hebben gestolen om zelf op te eten. Aan wie heb je ze verkocht? “, vroeg rechter Suzy Vanhoonacker. “Het was echt voor eigen gebruik”, claimden de mannen.

Een van de twee zegt in Mechelen geen feiten te hebben gepleegd, enkel in Aalst en vroeg de vrijspraak. Voor de andere vroeg zijn advocaat mildheid van de rechter. “Dit is een zeer triest verhaal, maar we mogen blij zijn dat het geen 800 euro aan drugs was waarover er sprake is. Die man wilde zich niet verrijken maar enkel in zijn noden voorzien, hij had honger.”

Het parket vroeg voor beiden een straf van één jaar, eventueel met uitstel. De rechter vonnist binnen een maand.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen