Anastacia overwon borstkanker en toont voor het eerst haar littekens

De Amerikaanse zangeres Anastacia gaat uit de kleren voor de cover van lifestyleblad Fault Magazine. Daarop toont de blondine, die twee keer borstkanker overwon, haar littekens.

vwh

De ster, onder meer bekend van hits als ‘Paid My Dues’ en ‘Not That Kind’, werd in 2003 met borstkanker geconfronteerd. Ze overwon de ziekte, maar kreeg tien jaar later dezelfde diagnose. Door de kanker moest de zangeres drie jaar geleden haar borsten laten amputeren. Sindsdien kampt ze met grote littekens op haar rug.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ze heeft zich lang om die littekens geschaamd, maar nu toont ze die voor het eerst aan de wereld. In het begeleidend interview in het blad, zegt de 48-jarige ster dat het haar veel moeite heeft gekost om haar nieuwe lichaam te accepteren. “Ik haatte mijn littekens. Ik vond het verschrikkelijk hoe groot ze zijn”, klinkt het. “De dokters moesten een stuk huid vinden dat ‘onaangeraakt’ was en moesten daarom rond mijn tattoo heen. Ik had niet gedacht dat ze zo groot zouden zijn, maar het was de enige optie.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De zangeres voegt er nog aan toe dat ze heel bang was om zich - letterlijk - bloot te geven voor deze zwart-wit shoot. Ze vond het wel nodig: “Ik wil naar het strand kunnen en zeker zijn dat niet daar de eerste foto’s van mijn littekens worden gemaakt”, zegt ze. Ze zegt nog dat ze hoopt dat de fotoshoot mensen aanzet om haar sporen van de ziekte te bekijken als kunst, want dat doet Anastacia vandaag immers ook.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer