In de buurt van Joplin (Missouri) vielen zeker drie doden door het noodweer.
Volledig scherm
In de buurt van Joplin (Missouri) vielen zeker drie doden door het noodweer. © Twitter

19 tornado’s in één dag in Midwest: drie doden, meerdere gewonden

In de Verenigde Staten zijn zeker drie doden gevallen door het noodweer dat al enkele dagen woedt in de Midwest. De doden vielen in de staat Missouri, in de buurt van de stad Joplin die in 2011 al zwaar werd verwoest. Dat meldt de zender NBC op basis van de lokale autoriteiten.

0 reacties

  1. Meer dan 3.000 stuks geschoten in een jaar en toch rukken everzwijnen steeds verder op: “We hebben geen flauw idee met hoeveel ze zijn”
    PREMIUM
    41

    Meer dan 3.000 stuks geschoten in een jaar en toch rukken everzwij­nen steeds verder op: “We hebben geen flauw idee met hoeveel ze zijn”

    Jaar na jaar worden in Vlaanderen steeds meer everzwijnen geschoten door jagers, vorig jaar waren het er een goeie 3.000. Maar wie denkt dat dit fataal nieuws is voor de soort die pas in 2006 zijn herintrede deed in onze contreien, heeft het helemaal mis. Sterker nog, het stijgende afschot wijst net op een toename van het aantal wilde zwijnen in onze bossen, op onze akkers en – helaas ook – in onze dorpskernen. “Met hoeveel ze zijn, weten we niet”, erkent Jolien Wevers, sinds twee jaar Vlaams everzwijncoördinator. Maar waar zitten ze al? En hoe ver kunnen ze nog oprukken?
  2. “Je kan besmet zijn zonder ooit symptomen te ontwikkelen”: 5 landen slaan alarm over ‘papegaaienziekte’. Wat is dit juist?
    PREMIUM

    “Je kan besmet zijn zonder ooit symptomen te ontwikke­len”: 5 landen slaan alarm over ‘papegaai­en­ziek­te’. Wat is dit juist?

    Vijf Europese landen sloegen afgelopen maand alarm via het Vroegwaarschuwings- en Reactiesysteem van de Europese Unie. Zowel Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zweden en Denemarken zien sinds eind 2023 een toename van het aantal patiënten met ‘psittacose’, ook wel bekend als de papegaaienziekte. Dat meldt de Wereldgezondheidsorganisatie. Al vijf mensen zijn overleden door de ziekte. Maar wat is psittacose? Hoe loop je het op? En hoe ernstig is de situatie? HLN Wetenschapsexpert Martijn Peters licht toe.