De woordvoerder van het ministerie van Handel, Gao Feng.
Volledig scherm
De woordvoerder van het ministerie van Handel, Gao Feng. © AFP

China dient formeel protest in tegen VS na sancties Huawei

China gaat formeel in protest tegen de Verenigde Staten vanwege de aanpak van Huawei, de tweede grootste verkoper van smartphones ter wereld na Samsung, dat in de VS op een zwarte lijst is geplaatst. Dat heeft het Chinese ministerie van Handel vandaag gemeld.

14 reacties

  • Mai Batool

    5 jaar geleden
    Nogmaals een trots van een ander land afpakken omdat ze er niet tegen kunnen. Jaloezie is een ziekte
  • Alan Janssen

    5 jaar geleden
    Dit is om tijd te rekken, volgend jaar hebben de Chinezen gewoon een eigen OS en dat gaat Alphabet (moeder google) pijn doen.... triest is eigenlijk dat Alphabet er niets aan kan doen, het is een beslissing van regering Trump. Zal ook verder gaan dan een OS. Semiconductors zullen volgen, dit was al bezig, kirin processor van huawei bv. Dus nu is het even Amerika first, maar binnenkort is het Amerika, who? Maar dan is Trump allang weer aan het golven.
  • gustaaf carpels

    5 jaar geleden
    Dom zeer dom van de amerikanen Maar goed voor de consument
  • Toran Korshnah

    5 jaar geleden
    Nog maar eens het bewijs dat we ons onafhankelijk moeten maken. Goed mogelijk dat alle Chinese fabrikanten nu gaan nadenken over hun samenwerking met Amerikaanse bedrijven, want wie is de volgende? Lenovo, grootste pc producent ter wereld en Chinees? Waarom hebben wij Amerikaanse vliegtuigen eigenlijk gekocht? Is levensgevaarlijk.
  • Kees Huls

    5 jaar geleden
    @Roel Mick. Helemaal mee eens en ook Google Chrome en Microsoft Edge niet meer gebruiken. Firefox is een uitstekend alternatief.