Beeld ter illustratie, kinderopvang.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, kinderopvang. © Getty Images

Vlaanderen trekt 2,6 miljoen euro extra uit voor kinderopvang voor kwetsbare gezinnen

binnenlandDe Vlaamse regering trekt 2,6 miljoen euro uit om ook voor kwetsbare gezinnen kinderopvang mogelijk te maken. Een deel van het budget wordt ook gebruikt om de flexibele opvang uit te breiden en voor gezinnen de combinatie werk-gezin eenvoudiger te maken. Dat maakt minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen (CD&V) bekend.

8 reacties

  • Karel Valgaern

    5 jaar geleden
    Op de valreep nog snel wat "sociale" maatregelen in de hoop zwakkeren op hen te laten stemmen.
  • paul piens

    5 jaar geleden
    Als men weet dat zelfs koppels die beiden werkloosheidssteun krijgen hun kinderen naar de crèche brengen en daar haast niks voor moeten betalen omwille van hun laag inkomen, dan weet men ook direct waar het schoentje wringt.
  • Charlotte De greef

    5 jaar geleden
    Dat is discriminatie! Mijn gezin staat eeuwig in de kou, omdat wij als ouders onze verantwoordelijkheid opnemen en iedere dag gaan werken. Werken wordt in België voortdurend afgestraft.
  • PETER Vandaele

    5 jaar geleden
    Er is al kindergeld, vroeger toen ik 22 jaar was en al een kind had, wel dan werden wij niet zo bepamperd door de staat en raar maar waar, het ging ook.
  • Hilde Bogaert

    5 jaar geleden
    Als het effectief voor WERKENDE ouders is, dan is dat prachtig. Waarom werklozen hun kinderen alle dagen naar de opvang zouden moeten brengen is mij een raadsel. Wie 8u per dag actief werk zoekt zal het ook wel vinden.