De circulaire economie is onvermijdelijk, zeggen experts.
Volledig scherm
De circulaire economie is onvermijdelijk, zeggen experts. © Shutterstock

Experts waarschuwen: “Steden moeten dringend overstappen op circulaire economie”

In het licht van de snelle bevolkingstoename en de stijgende CO2-uitstoot moeten steden kiezen voor een “circulaire” aanpak waarbij producten kunnen worden hergebruikt en de hoeveelheid afval wordt geminimaliseerd. Ook de productie van afvalwater moet omlaag. Dat zegt een groep wetenschappers en beleidsmakers vandaag.

8 reacties

  • jaak Peeters

    5 jaar geleden
    Een circulaire economie is inderdaad noodzakelijk, maar daartoe behoren ook circulaire bevolkingsgetallen. Jammer genoeg zijn er nog te veel ideologieën die kweken als konijnen goedkeuren en economen die nog altijd geloven in de fictie van de eeuwige groei. Deze laatste is onmogelijk in een eindige wereld, dixit Konrad Lorenz.
  • Miguel Leboucq

    5 jaar geleden
    Sederd 1970 is de wereldbevolking ook bijna verdrievoudigd. Daar zouden ze beter iets aan doen maar geen enkel klimaatexpert of politieker durft daar iets over te zeggen
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Het is die 1% die het broeikaseffect veroorzaakt, Karel Tichmann. Zonder dat effect zou het ook niet leefbaar zijn op aarde. Maar heel kleine variaties in die 1% kunnen dus grote effecten hebben op dat broeikaseffect. En er voor zorgen dat de aarde weer een heel stuk minder leefbaar wordt.
  • Wilfried Mattheus

    5 jaar geleden
    Ook niet vergeten dat de "minimale" CO2 hoeveelheid speelt over de totale hoogte van onze atmosfeer. Elke meter komt de IR straling van de zon wel een aantal CO2 moleculen tegen...
  • Paul van de velde

    5 jaar geleden
    Bevolkingsbeperking is het enige middel om nog in een gezonde dampkring te leven op een leefbare aarde. Doen we dit niet is de wereldbevolking verdwenen binnen een tijdspanne van 600-700 jaar. De natuur herstelt zich steeds weer, voor de mens kan het te laat zijn. En denk nu niet dat we op één van de andere planeten of manen kunnen overleven als mens, want dat is een utopie.