Leden van de PvdA in Nederland vieren de overwinning.
Volledig scherm
Leden van de PvdA in Nederland vieren de overwinning. © EPA

Nederlandse PvdA euforisch na overwinning Europese verkiezingen

Voor Frans Timmermans, de lijsttrekker van de Nederlandse PvdA, smaakt de overwinning van zijn partij bij de Europese verkiezingen naar meer. "Ik merk dat er overal in Europa, in heel veel landen, een behoefte is aan een ander Europa", stelt hij. Zijn partij haalde gisteren verrassend de meeste stemmen, blijkt uit exitpolls. De definitieve resultaten worden zondag verwacht.

67 reacties

  • Henri Troyat

    5 jaar geleden
    In Frankrijk stond men ook te springen toen Macron verkozen werd. Nu haat iedereen hem als de pest omdat hij de boel nog meer aan het verzieken is dan het al was.
  • Leo Duym

    5 jaar geleden
    Dick DECOCK zegt: 'Wat doen anti Europa partij eigenlijk in het Europees parlement, blijkbaar is de lokroep van het geld groter dan de idiologie.' --- Je vergist je: om een huis af te breken (verbouwen) moet je ter plaatste aan de slag en proberen de anderen ervan te overtuigen dat het gedrocht beter tegen de vlakte gaat.
  • Marc Vinck

    5 jaar geleden
    @Claes Bruno, klopt wat u zegt maar wel in een regering ZONDER PVDA. Ze is gevormd door de partijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Dus moet men sowieso sossen uit de regering houden.
  • Bart Smet

    5 jaar geleden
    Eindelijk. Nederland is duidelijk verder en beseft dat stemmen voor partijen die alleen maar 'tegen' iets zijn zelf niets te vertellen hebben, zelf niets realiseren, en zich alleen maar laten leiden door belangengroepen en een veronderstelde publieke opinie.
  • guido Bervoets

    5 jaar geleden
    Ik begrijp dat extreemrechts ontgoocheld is want ze waren zich al maanden aan het oppeppen voor een glansrijke overwinning. Wat en tegenvaller. Blijkbaar zijn het weer de allochtonen en de socialisten en de lobbyisten van de grote bedrijven die deze verkiezingen voor hen om zeep geholpen hebben. Tja, het zal altijd wel iemand zijn schuld zijn zeker.