De Amerikaanse minister van Handel Wilbur Ross.
Volledig scherm
De Amerikaanse minister van Handel Wilbur Ross. © REUTERS

VS overwegen heffingen tegen lage wisselkoers

De Verenigde Staten overwegen heffingen in te voeren tegen landen die kunstmatig de wisselkoers van hun munt ten opzichte van de dollar laag houden. De Amerikaanse minister van Handel Wilbur Ross wil met dit voornemen "een tegenwicht bieden aan valutasubsidies die schadelijk zijn voor de Amerikaanse industrie en Amerikaanse werknemers."

4 reacties

  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    Geld op zich is eigenlijk waardeloos; niet meer dan een sociale conventie. Maar als dit systeem in elkaar stuikt komt wel de uitwisseling van goederen en diensten in het gedrang. Dan gaat de ganse wereldeconomie terug naar het systeem waarbij waardevolle metalen (of andere grondstoffen) als wisselmunt gebruikt worden.
  • Wesley Gevaert

    5 jaar geleden
    Als ze blijven duwen zal apple binnenkort niet meer welkom zijn in China en buurlanden.
  • chris delanghe

    5 jaar geleden
    De dollar is inmiddels een waardeloos papieren vodje papier geworden. Opgeleukt door de drukpersen van de FED. de VS zijn al honderden keren virtueel failliet. En dat, komt nooit meer goed. De grote winnaars zijn de prive eigenaars van de FEB. De Rockefellers zullen de VS wel laten dokken voor hun papieren leningen. En nog een beetje de boel oppeppen mbv Wallstreet. Trump en co weten maar al te goed dat ze de boel aan het verliezen zijn.
  • johan debue

    5 jaar geleden
    De VS vergeten dat ze 22 000 000 000 000 miljard dollar schulden hebben China bezit daar een deel van als dat schuldpapier plots op de markt komt zal de VS een toontje lager zingen.China bezit ook de meeste metalen waarmee elektronische componenten gemaakt worden als ze de uitvoer verbieden zit de VS zonder grondstoffen ha ha Trump speelt met vuur.