Kim De Gelder.
Volledig scherm
Kim De Gelder. © belga

Kim De Gelder wordt geïnterneerd

De kamer voor de bescherming van de maatschappij (KBM), die deel uitmaakt van de strafuitvoeringsrechtbank, heeft beslist dat Kim De Gelder geïnterneerd wordt. De nu 30-jarige De Gelder werd in 2013 veroordeeld tot levenslang voor de steekpartij in het kinderdagverblijf Fabeltjesland in Dendermonde in 2009, maar hij wordt nu via de interneringswet van 2016 als veroordeelde geïnterneerd. 

31 reacties

  • Tom Caers

    5 jaar geleden
    Zolang hij maar nooit meer vrij komt. Voor mijn part rot hij voor eeuwig weg. Waar hij opgesloten zit maakt voor mij weinig uit
  • filip de lamonica

    5 jaar geleden
    Met een neutrale kijk en zonder bevooroordeeld te zijn blijft deze zaak toch beroeren ! Is dit geen bewijs van hoe mensen veroordeeld worden op basis van een aangesteld college gerechtsexperts die de zaak manifest verkeerd moeten beoordeeld hebben al die jaren terug. De feiten blijven uiteraard wat ze zijn en doet hieraan geen afbraak. Helaas gaat dit zaakje deze hele familie blijven achtervolgen. Sterkte aan elkeen die in deze zaak getroffen werd .
  • Johan Goris

    5 jaar geleden
    Het leek me al langer duidelijk dat deze man ongeneeslijk ziek is. Voor de maatschappij dient hij levenslang opgesloten te zijn in een instelling of gevangenis. Voor de slachtoffers is een erge straf belangrijk. Maar tot hoever moet men gaan?
  • Christiane De Kerpel

    5 jaar geleden
    Naar de bekwame en integere advocaat is helaas 10 jaar lang niet geluisterd, dat komt waarschijnlijk omdat hij "gewoon goed" is in zijn (decennialange loopbaan), maar niet mediageil zoals de meeste...ook de ouders zijn destijds nooit gevolgd in hun smeekbede om behandeling van hun zoon, wie geen kennis van het dossier heeft , hoeft geen "deskundige" commentaar te geven. Toch chapeau voor meester Haentjens !
  • maurice snelders

    5 jaar geleden
    Correct Romy Sneyer.