Jim Ratcliffe.
Volledig scherm
Jim Ratcliffe. © AP

Muyters lokt Ineos met 16 miljoen overheidssteun

Het megaproject van de Britse chemiegroep Ineos in de Antwerpse haven voor de productie van basisplastics komt in aanmerking voor 16 miljoen euro Vlaamse subsidies, waaronder ecologiesteun. Dat bericht kreeg topman Jim Ratcliffe van Vlaams minister Philippe Muyters Werk en Economie (N-VA), schrijft De Standaard.

9 reacties

  • Marcel Willems

    5 jaar geleden
    De Gascentrales zullen hun co omvormen naar brandstof ,Zie wat Arcerlor Mital aan het bouwen is.Engie heeft de regering verwittigd dat ,als de centrales langer moeten openhouden dat ze daarvoor meer miljoennen moeten hebben ,gezien het onderhoud enorm toegenomen is ,zie wat er al dit en vorig jaar stilgelegd is voor onderhoud
  • james vroman

    5 jaar geleden
    ze hebben meer geld over om de lucht te vervuilen dan om hem beter te maken
  • Jan Verbinnen

    5 jaar geleden
    Schaliegas is toch ok, groen wil toch ook gascentrales i.p.v. nucleair. Wat is het verschil?
  • martin govaert

    5 jaar geleden
    Antoine woont waarschijnlijk niet in Antwerpen en als hij er al woont zal hij wel een Bart De Wever fan zijn. Wat je hebt binnengehaald is een Chemisch bedrijf dat in de UK niet mocht gebouwd worden, Vlaanderen zorgt voor zijn eigen vervuiling,met dank aan de NVA.
  • willem merken

    5 jaar geleden
    En welke uitstoot gaan die 4 nieuwe gascentrales niet geven. Ik wil ze nog zien de principes die gebruikt worden om een CO2 vrije gascentrale te bouwen.