Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Amerikaanse brouwers: "Trump doodt onze bierindustrie door handelsoorlog met China”

De Amerikaanse bierbrouwers klagen dat het beleid van president Donald Trump de sector tienduizenden banen kost. Volgens een onderzoek van het Beer Institute en de National Beer Wholesalers Association waren bierbrouwers en indirect bij bier betrokken bedrijven in de Verenigde Staten in 2016 nog goed voor 2,23 miljoen banen. Vorig jaar waren dat er 40.000 minder.

6 reacties

  • Miguel Leboucq

    5 jaar geleden
    Pff, ze moeten eerst deftig bier leren maken. Behalve de lokale "micro brews" en ingevoerde bieren, is het bierlandschap in de VS heel triestig.
  • Gunter Verleyen

    5 jaar geleden
    Trump heeft het nog niet begrepen dat handel verweven is met talloze landen, elke beslissing heeft gevolgen, vaak ook een boemerangeffect
  • Steve Warson

    5 jaar geleden
    Trump heeft enkel interesse in de beurswinsten die hij, via een resem stromannen, kan maken door telkens opnieuw ballonnetjes op te laten over de handelsoorlog. Wat de gevolgen zijn voor Joe Sixpack boeit hem niet. De industrie of de landbouw kan hij eventueel paaien met subsidies (reeds 16 miljard landbouwsubsidies) een ronduit socialistische maatregel. Dat de openbare schuld daardoor met een raketvaart omhoog schiet zal hem worst wezen, schulden maken is namelijk Trump's specialiteit.
  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    Ik vind het onozel om een pils-bier dat in een continent geproduceerd wordt, wereldwijd te gaan exporteren. Kan er nog inkomen voor sommige speciaal bieren, maar voor een doodnormale pils? Dat kun je overal lokaal produceren. Goed voor de economie en het milieu.
  • Jan Janssens

    5 jaar geleden
    Onze pers zou beter eens zien wat er hier gebeurt met de boycot tegen Rusland, landbouwers die in faling gaan omdat ze niets meer uitvoeren naar een zeer grote klant, en maar op de kap van Trump zitten maar de eigen gecreëerde problemen wil men niet zien !!!! Dank U Media