De ouders van het meisje zijn ontredderd: hun dochter heeft dringend hulp nodig, maar kan nergens terecht.
Volledig scherm
De ouders van het meisje zijn ontredderd: hun dochter heeft dringend hulp nodig, maar kan nergens terecht. © VTM Nieuws

Ouders wachten al maanden op psychologische hulp voor hun dochter: “Dit is een meisje van 12 dat neerschrijft dat ze dood wil”

Jongeren met psychische problemen moeten gemiddeld 122 dagen wachten voor ze kunnen geholpen worden in centra voor Geestelijke Gezondheidszorg. Dat blijkt uit cijfers die VTM NIEUWS opvroeg. De wachttijd is in de laatste vijf jaar met twintig dagen toegenomen. Freek Braeckman sprak met ouders die ook al een hele tijd wachten op geschikte hulp voor hun dochter (12). 

17 reacties

  • Barbara Schotte

    5 jaar geleden
    Heel spijtig maar jammer genoeg realiteit. Niet enkel voor kinderen, vaak ook lange wachtlijsten voor volwassenen. Ambulante hulp is vaak onbetaalbaar. Er is ook beddenafbouw, goed om sneller terug in maatschappij te komen, maar onvoldoende begeleiding voorhanden. Maar bv Kim de Gelder, daar is er plaats voor???
  • Paul Boutsen

    5 jaar geleden
    Kim de Gelder die gaat wel aangepaste hulp krijgen, maar dat is dan ook een crimineel.
  • Leonarda Van Opbroecke

    5 jaar geleden
    Alle hulp , zowel financiële als fysieke, is rechtstreeks voor nieuwkomers of voor degene die nog onderweg zijn. Voor de Belgen is er voor niets nog geld.
  • Mia Boets

    5 jaar geleden
    Voor ons geen plaats , tot ze zelfmoord pleegt sterkte voor de ouders
  • Bertrand Vandemeulebroucke

    5 jaar geleden
    Vandaag de dag doet iedereen beroep op de overheid, voor alle problemen die vroeger ook in familieverband opgelost werden, vandaar die lange wachtlijsten.