Direct naar artikelinhoud
StemtestVerkiezingen

Dit is geen stemtest als een andere. De stemtest van De Morgen kijkt naar wat partijen doen, niét naar wat ze beloven

StemtestBeeld DM

Weet u al voor welke partij(en) of politici u op 26 mei gaat stemmen? Om u te helpen, lanceert De Morgen een stemtest. Daarvoor keken we niet naar de campagnebeloften van de partijen, wel naar hoe ze de voorbije legislatuur stemden.

Doe hier de stemtest van De Morgen ›

De pensioenleeftijd verhogen naar 67. De kerncentrales langer openhouden. Het mobiliteitsbudget. Of de hervorming van het secundair onderwijs. Het zijn slechts enkele van de vele thema’s die de gemoederen de afgelopen maanden en jaren beroerden. Ook tijdens deze verkiezingscampagne gaan ze weer vlot over de tongen. 

Omdat wat partijen tijdens de campagne beloven niet altijd hetzelfde is als wat ze in het parlement doen, keek De Morgen uitsluitend naar het stemgedrag. Zo kan u zelf zien welke partij het best aansluit bij uw standpunten.

Vanavond vindt ook ons kopstukkendebat plaats in de Vooruit, onder leiding van politicoloog Carl Devos. Volg het vanavond live om 20 uur bij De Morgen.

In de aanloop naar de verkiezingen laten we lezers vragen stellen aan de partijvoorzitters. Lees het interview met John Crombez (sp.a)

En ook Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken werd al op de rooster gelegd.