Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Zweeds koppel krijgt celstraf voor bijna laten verhongeren van dochtertje (1,5)

buitenlandIs het verantwoord om kinderen op een plantaardig dieet zetten? Die vraag werpt zich op, nu een Zweeds koppel tot drie maanden cel is veroordeeld, omdat een dieet van moedermelk, kool, aardappelen, wortelen, rijst en fruit hun dochter bijna fataal werd. 

4 reacties

  • Victor Munster

    5 jaar geleden
    Vraag mij wel af of een gevangenisstraf hier de juiste oplossing was. Of het zou moeten zijn dat de ouders voorbije waarschuwingen van de sociale diensten in de wind sloegen en hardleers bleken te zijn.
  • karin verwimp

    5 jaar geleden
    De mens is niet gemaakt om enkel op fruit en groenten te leven. We zijn uitgerust met het spijsverteringsstelsel en metabolisme van een alleseter. Kijk maar naar onze naaste verwant die nog in het wild leeft, de chimpansee. Zelfs die eten vlees als ze de kans krijgen. Maar we moeten wel dringend een betere manier vinden om dieren te slachten. Eén die geen stress of doodsangst veroorzaakt en volledig pijnloos is!
  • Peter Janssen

    5 jaar geleden
    Nu hoor je de vegetariërs en veganisten niet, he?
  • PIETER ROGIERS

    5 jaar geleden
    En ondertussen blijven bepaalde drukkingsgroepen ongestraft het veganisme promoten door middel van leugens en manipulatieve propaganda over dierlijke producten!!