'Carnaval Festival' kwam onder vuur te liggen wegens deze figuren.
Volledig scherm
'Carnaval Festival' kwam onder vuur te liggen wegens deze figuren. © AD

Efteling verwijdert spleetogen en neusringen na protest: zo ziet de vernieuwde attractie eruit

De attractie Carnaval Festival in de Efteling is vanaf vandaag weer open. Geen Afrikaanse Bosjesmannen met ringen door de neus en geen Aziatische spleetogen met hazentanden meer. Wel opgeknapt schilderwerk, een technische update en datzelfde muziekje dat heel de dag in je hoofd blijft zitten. De Efteling heeft drie miljoen euro gestoken in de opknapbeurt voor de populaire attractie. 

45 reacties

  • Conqie Boom

    5 jaar geleden
    Man ik ben dergelijke actiegroepen zo beu. Weet je wat anders moeten we gaan klagen dat in buitenlandse musea de Europeanen als blanke figuurtjes worden getoond, zo stereotiep, waarom moeten wij blank worden getoond. En waarom alleen als mannen of vrouwen en niet genderneutrale figuurtjes? Als Efteling zou ik klacht indienen tegen die groep, hun acties slaan nergens op.
  • Martine van Opstal

    5 jaar geleden
    Mooi gedaan maar nooit iets rasistisch in gezien
  • Jan Depoortere

    5 jaar geleden
    Mensen spreken soms over verzuring, dit is mede de oorzaak. Enkele mensen die zich beledigd voelen in andermans plaats, het is een ware plaag. Definitie van een karikatuur: 'Een karikatuur is een humoristische voorstelling van een persoon, een situatie of bijvoorbeeld gedrag, waarbij de meest kenmerkende trekken sterk worden overdreven.' Aziaten hebben spleetogen, dat is niet racistisch maar een feit.
  • Jean West

    5 jaar geleden
    Johan Goris Je vind dit goed van de Efteling en dan ga je zelf de Amisch beledigen.
  • Geert Talloen

    5 jaar geleden
    De dictatuur van de 'correct denkenden'.