iStock
Volledig scherm
© iStock

De avonturen van Asterix in de Brusselse rechtbank: “Rechter trekt zaak in het belachelijke”

Opmerkelijk vonnis voor de Brusselse correctionele rechtbank gisteren. De rechter verwees in zijn vonnis immers naar de strips van Asterix, meer bepaald naar de weerkerende visgevechten in het dorp. Zowel aan Vlaamse als aan Franstalige kant worden heel wat wenkbrauwen gefronst. De rechter die het vonnis uitsprak, zou de zaak, rond een vechtpartij in Drogenbos, immers in het belachelijke trekken en er een communautaire tint aan geven.

8 reacties

  • Werner Burgerhout

    5 jaar geleden
    Groot gelijk. Het rechtssysteem is al voldoende overbelast. Deze belachelijke processen kunnen we missen als de pest.
  • Wim Verjoosen

    5 jaar geleden
    Hoog tijd dat rechters eens ernstig beoordeeld worden en date onkundigen gepast gestraft worden.
  • mark germanus

    5 jaar geleden
    Die rechter heeft dat goed weergegeven,ronduit belachelijk om dit voor de rechtbank te brengen.Bewijs nogmaals dat sinds Asterix en Obelix nog niet veel veranderd is.
  • ronny cuypers

    5 jaar geleden
    Aha. Een rechter die durft te zeggen dat niet alle onbenulligheden voor de rechtbank moeten komen heeft een tuchtonderzoek te pakken. Maar een rechter die een telkens weer hervallende verkrachters en moordenaar vrij laat rondlopen wordt beschermd door de scheiding der machten en kan gewoon z'n gang gaan. Dat moeten die dames en heren politici toch eens goed uitleggen hoor. Ik kan niet meer volgen.
  • Eddy Utens

    5 jaar geleden
    Vlaanderen laat die walen ën brussel los en hou onze centen in vĺaanderen, laat da volk werken en voor hun eigen luxe, of miserie zoals ge wilt.