Clement: “Tijd om de kroon op het werk te zetten”
Club Brugge‘t Is officieel. Philippe Clement (45) wordt hoofdtrainer bij Club Brugge. Dat maakten blauw-zwart en Racing Genk vandaag bekend op hun websites. Op de site van Club duidde Clement zijn keuze.
“Eerst en vooral wil ik de hele KRC Genk-familie bedanken”, zo klinkt het. “Ik had er een fantastische periode met als summum het behalen van de titel. Het was geen evidente beslissing om een keuze te maken tussen twee ploegen waarmee ik heel close ben.”
“Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt om terug naar Club te komen. In Genk heb ik prijzen gepakt als speler en als trainer. Bij Club slaagde ik daar ook in als speler en assistent-coach en het is nu tijd om de kroon op het werk te zetten door ook bij Club prijzen te pakken als hoofdcoach. Verder kijk ik er naar uit om mee te werken aan de verdere professionalisering van de Club met het nieuwe oefencomplex in Westkapelle. We gaan nu verder de concrete invulling van de staf samen bespreken. Woensdag geven we meer informatie.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM7
Liever één resultaat in de hand dan tien filosofieën in de lucht: op zoek naar het voetbal-DNA van Nicky Hayen
-
37
Nieuw penaltydebacle voor Club, maar Vanaken en Hayen nemen het op voor Thiago: “Igor staat als eerste op de lijst”
Acht strafschoppen had-ie al gescoord. De belangrijkste van Igor Thiago, helemaal uit vorm, belandde evenwel op de doelman. “Zo’n dingen gebeuren”, meent Hans Vanaken. -
PREMIUM32
“Hayen bewijst dat het bij blauw-zwart nooit een kwestie is geweest van een gebrek aan kwaliteit”
Nicky Hayen durfde het zelf (nog?) niet luidop zeggen. Hij hoopt eerst “de derde plek veilig te stellen”. Maar laat het na een nieuw statement duidelijk zijn: wie de 121ste kampioen van België wil worden, dient bovenal af te rekenen met Club Brugge, zo meent onze chef voetbal Niels Poissonnier. -
-
6
Brugse perschef Johan Koekelbergh moet, tot jolijt van Verhaeghe, na Onyedika nu Skórás naar perszone slepen: “Omdat ze het verdienen”
-
PREMIUM19
“Kruisen we 29 mei, de datum van ‘La Grande Finale’, al voorzichtig aan in onze agenda?”
Een ijzersterk Club Brugge heeft zich in Griekenland verzekerd van een plek in de halve finales van de Conference League. PAOK bleek simpelweg een maatje of twee te klein. En nu naar die finale, vindt onze chef voetbal. “Slechts twee confrontaties meer verwijderd van het ultieme. Van dé wensdroom.” -
Jobat
Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?
Een feestdag geeft recht op een betaalde vakantiedag, maar toch ligt het land niet plat: je kan nog steeds medische hulp krijgen, de politie staat paraat en ook op restaurant of café gaan behoort tot de mogelijkheden. Niet iedereen legt het werk dus neer. Mag jouw baas vragen om op een feestdag te werken, of kan hij/zij je daar zelfs toe verplichten? En krijg je dan een bijkomende financiële tegemoetkoming? Jobat.be zet je rechten en plichten op een rij nu mei - de maand met de meeste feestdagen - voor de deur staat. -
Gouden Giro2
Frederik Davids, de winnaar van vorig jaar, geeft tips om te scoren in de Gouden Giro: “Transfers zo lang mogelijk uitstellen”
-
Livios
‘Gebruik in dat geval nooit azijn’ en ‘pas op met hogedruk’: zo ga je wél voor een brandschoon terras
-
29
Marc Degryse interviewt Vincent Mannaert: “We hadden een akkoord over Højlund, twee dagen later belden ze: ‘Hij gaat toch naar Atalanta’”
Vincent Mannaert (49) wilde graag zijn afscheidsinterview toestaan aan onze huisanalist Marc Degryse. Een paar weken geleden kwam Marc met een idee: “Vincent, als ik jou nu eens uitnodig voor de Champions League-wedstrijd Real Madrid-Manchester City.” Zo ontstond het reisverhaal van Vincent Mannaert, die terugblikt op zijn strafste transfers, maar ook vooruitkijkt: “Ik ga mijn rol als aandeelhouder bij Club Brugge met overtuiging spelen.” -
PREMIUM
“Zorg dat het avondeten woensdag klaar is tegen kwart voor zeven, want met dit Club ben je nooit klaar”
Het was wroeten, zwoegen en zweten. Lopen en knokken. Het laatste halfuur zelfs met tien. De late 3-2 van Fiorentina kwam aan, maar het goede nieuws: alles is nog mogelijk. Want, zoals onze chef voetbal Niels Poissonnier benadrukt: “Met dit Club ben je nooit klaar.” -
PREMIUM7
Kersvers CEO Bob Madou over de metamorfose van blauw-zwart: “Dit is de kracht van Club na alles wat er gebeurd is”
17 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerWim Veirman
Patrick Braekeveldt
René Van Halen
Norbert Deploige
Leo Mariën