Abortusactivisten tijdens een betoging in Californië op 21 mei 2019. “Waarom zijn er strengere wetten voor vrouwen dan voor vuurwapens”, staat op de pancarte van een van de deelneemsters. “Abortus verbieden, houdt abortussen niet tegen. Enkel veilige abortussen’, staat op een andere plakkaat.
Volledig scherm
Abortusactivisten tijdens een betoging in Californië op 21 mei 2019. “Waarom zijn er strengere wetten voor vrouwen dan voor vuurwapens”, staat op de pancarte van een van de deelneemsters. “Abortus verbieden, houdt abortussen niet tegen. Enkel veilige abortussen’, staat op een andere plakkaat. © Photo News

Federale rechter blokkeert abortusverbod in Mississippi

In de Amerikaanse staat Mississippi heeft een federale rechter vandaag de strenge abortuswet geblokkeerd die er eerder dit jaar werd goedgekeurd. De wet stelt dat artsen die de procedure uitvoeren bij meisjes en vrouwen die meer dan zes weken zwanger zijn, hun vergunning kunnen verliezen. Volgens de rechter schendt de wet echter het recht op gezondheidszorg voor vrouwen.

1 reactie

  • Peter Bonacasa

    5 jaar geleden
    59 miljoen zwarte kinderen geaborteerd na 1967... op 50 jaar is dus 20% van de gehele bevolking van de VS geaborteerd?? Daar gaat je geloofwaardigheid alweer.