Een leeg perron op het treinstation van Amsterdam.
Volledig scherm
Een leeg perron op het treinstation van Amsterdam. © anp

Pensioenstakers leggen openbaar vervoer en bedrijven plat in Nederland

Een hele dag zonder openbaar vervoer, gevolgd door een staking van 24 uur in meerdere sectoren. Nederland gaat een uitzonderlijke week van vakbondsacties in. Met de stakingen hopen de bonden de regering op de knieën te krijgen en wat zij zien als een 'fatsoenlijk pensioen' erdoor te krijgen. De acties zullen waarschijnlijk grote gevolgen hebben, vooral voor iedereen die dinsdag ergens naartoe moet.

3 reacties

  • Wim Van Hoof-Segers

    5 jaar geleden
    @Dirk Corten: 1699€ was toch geen slecht loon als U nu gepensioneerd bent? Ik ben begonnen aan 750€ aan de Staat in 1991... Hetgeen uitgesteld loon nog goed maakt is het lager vakantiegeld en eindejaars premie. Neem dit op bijv 1000€ per jaar en na 42j is dit met interest zeker 75000€ dat we als ambtenaar misgelopen hebben. Als we 15j trekken is dit 415€ netto pensioen per maand waard. Maar voor de nieuwe ambtenaren van de afgelopen 10j is dit grotendeels niet meer van toepassing,
  • Dirk Corten

    5 jaar geleden
    Mr VanOpstal bekijk eerst het verschil in wedde tijdens de actieve loopbaan, het ambtenaren pensioen ligt in vele gevallen hoger dan in de privé omdat het eigenlijk een "uitgesteld" loon is..ikzelf moest het tijdens mijn loopbaan met 1699€ netto stellen...mijn pensioen ligt nu gelukkig enkele honderden eurootjes hoger. Hoeveel is/was uw nettowedde?
  • Roger Vanopstal

    5 jaar geleden
    Ambtenaren die staken voor een goed pensioen. Ook voor de privé! Waarom hebben ze al die jaren dan het tegenovergestelde bewerkstelligd. De privé is in deze opnieuw de dupe. Nog eens!