Boris Johnson
Volledig scherm
Boris Johnson © AFP

Kandidaten opvolging May clashen al over brexit

Binnen de Conservatieve partij hebben zich vandaag al vijf kandidaten aangemeld om Theresa May als Brits premier op te volgen. Uit de verschillende kandidaatstellingen blijkt ook de felle verdeeldheid, over welk soort brexit men nu wil, aldus de Britse openbare omroep BBC.

11 reacties

  • Neyt Erik

    5 jaar geleden
    De EU weet heel goed dat bij een harde Brexit de UK meer dan 600 internationale verdragen kwijtspeelt,niet alleen onder EU landen,maar ook deze die onderhandeld zijn tussen de EU en andere landen,(dat heeft Barnier gezegd tijdens een uitzending The Clock is Tiking).Hoe de UK dat zal moeten opvangen is mij een groot raadsel.Ook zal de migratie toenemen daar de UK,dit komt door het ontbreken v/e goed paspoort systeem in de UK,maar word in de schoenen v/e EU geschoven.
  • Marc Camp

    5 jaar geleden
    Geef hen gewoon de harde brexit, dan hoeven we de illegalen die naar engeland willen niet meer tegen te houden. Enkel zrgen dat onze landgenoten chauffeurs beschemd zijn, de rest trekt hun plan. Ik zou de illegalen zelfs nog zeevaardige boodjes geven om over te steken. Simpel en eenvoudig! Niet en gedaan met hun voordelig deal van Thatcher.
  • Ronny Deckers

    5 jaar geleden
    Als er ooit iemand een job is begonnen waarin ze kansloos was vanaf dag 1, is het Theresa wel. Het zoveelste voorbeeld van het opofferen van een vrouw om een onmogelijke taak op te lossen. CD&V heeft dat een aantal jaren geleden ook met Marianne Thyssens geflikt. Maar voor May is een beloningspromotie naar Europa natuurlijk niet meer mogelijk :)
  • Fred Fred

    5 jaar geleden
    De UK verdeeld???? De Engelse Tories verdeeld, ja. De gewone Engelsman heeft het al lang opgegeven. Die wil gewoon een job, een volle buik en al de andere dingen die elke burger van een deftig land wil, in of uit de EU.
  • Jos Vandenbergh

    5 jaar geleden
    Mr De Mol ,u verwacht schijnbaar veel lol met de nieuw UK-PM als u denkt dat de EU zal bedelen bij de UK??? Ik denk het niet M.Barnier blijft de rest vernieuwd binnen de EU en de 3 grote zaken ook van Financiele Regeling,Rechten van EU burgers in de UK,EU grens in NI. Dus wie de nieuwe PM ook zal zijn ik denk dat op 31 oktober ofwel het oud Teresa May akkoord zal getekend zijn ofwel er een harde Brexit komt.De EU zal zich niet belachelijk maken. Een klub verlaten ,geen lidgeld betalen enz....