Een legionella-test.
Volledig scherm
Een legionella-test. © BELGA

Nog twee bijkomende legionella-besmettingen in Gent

Het Agentschap Zorg en Gezondheid meldt twee nieuwe besmettingen met legionella, beiden hebben een duidelijke link met het Gentse havengebied. De eerste verblijft thuis. De tweede is opgenomen in het ziekenhuis, maar niet op intensieve zorgen. In totaal zijn er nu al 32 besmettingen geteld sinds de legionella-uitbraak werd gemeld op 10 mei. Twee slachtoffers zijn overleden.

5 reacties

  • Peter Verhelst

    5 jaar geleden
    Vanwaar de gratuite bewering dat besmette bedrijven niet zullen aangepakt worden? Het is ook niet omdat er legionella wordt aangetroffen dat zij de oorzaak zijn van het probleem, enkel DNA analyse kan dit bevestigen.
  • FRANS CORNELIS

    5 jaar geleden
    Dat is een van de oorzaken door de "LEZ" zones , nu komt er te weinig stikstof en de rest in de lucht , daar voor klikte die bacterie aan de vuiligheid en verdween , maar door een gebrek aan deze kan dat niet meer , en zodoende zoekt men ander slachtoffers.
  • willem merken

    5 jaar geleden
    En wat is een hoge concentratie?? 1 of 100.000 per mililiter?
  • Kees Vink

    5 jaar geleden
    Was te verwachten dat er voor verkiezingen geen resultaten van testen en namen van bedrijven zouden genoemd worden. Zal weer in de doofpot gestoken worden.
  • willy staes

    5 jaar geleden
    begrijp wie begrijpen wil, men kent de bedrijven met hoge concentraties maar doet er niets aan .De namen worden ook niet bekent gemaakt ,het is weer een kwestie van geld .Liever een deel van de bevolking ziek maken dan maatregelen te treffen dit is typisch Belgisch.