© REUTERS

Vertonghen in Champions League niet in basis bij Tottenham

Tottenham Hotspur staat vanavond voor een uiterst belangrijk Champions League-duel bij AS Monaco. Opvallend: coach Pochettino doet daarvoor geen beroep op vaste waarde Jan Vertonghen.

jv

De Spurs moeten winnen om kans te maken op kwalificatie voor de volgende ronde. Aangezien CSKA Moskou en Bayer Leverkusen vandaag 1-1 gelijkspeelden loopt Leverkusen drie punten uit op Tottenham. Winst is dus broodnodig voor Tottenham om hun lot in eigen handen te houden.

Des te meer is het opmerkelijk dat

Jan Vertonghen

niet in de basis staat bij Tottenham. Ook rechtsachter Kyle Walker en spelmaker Christian Eriksen zitten op de bank. In hun plaats kiest Pochettino voor de minder ervaren spelers Kieran Trippier, Kevin Wimmer en Harry Winks. “Ik heb de best mogelijke ploeg opgesteld om vanavond de drie punten te halen”, zei de Argentijnse trainer niettemin vooraf.

Moussa Dembélé

staat wel in de basis tegen Monaco.

Bij Legia Warschau staat de Ghanees-Belgische spits

Vadis Odjidja-Ofoe

in de basis. Legia is vandaag op bezoek bij groepsleider Borussia Dortmund. Met een punt uit vier wedstrijden zal het vermoedelijk vooral schade beperken worden voor onze landgenoot en zijn ploegmaats.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer