© AP

Roland Garros: Kerber en Venus Williams onderuit in eerste ronde, geen verrassingen bij mannen

De eerste verrassing op het vrouwentoernooi van Roland Garros was zondag al snel een feit. De Duitse Angelique Kerber (WTA 5), voormalig nummer één van de wereld, verloor na nauwelijks één uur en veertien minuten tennis haar duel in de eerste ronde van de nauwelijks achttienjarige Russische Anastastia Potapova (WTA 81). Het werd 6-4 en 6-2. Ex-winnares Garbine Muguruza stootte wel door, maar met moeite.

svar

Roland Garros is voor de 31-jarige Kerber nooit haar favoriete toernooi geweest. Haar beste resultaat was een plek in de kwartfinales, in 2012 en 2018. Dit jaar sukkelde de Duitse met een enkelblessure en wilde vooraf de verwachtingen zo laag mogelijk houden.

Voor Potapova is het haar eerste deelname op Roland Garros. De Russische tiener treft in de tweede ronde de winnares van het duel tussen de Chinese Yafan Wang (WTA 57) en de Tsjechische Marketa Vondrousova (WTA 38).

Ook Venus Williams werd uit het toernooi gekieperd. De Amerikaanse veterane verloor in twee sets van de Oekraïense Svitolina, het negende reekshoofd in Parijs.

Muguruza niet zonder moeite

Garbine Muguruza (WTA 19) heeft zondag niet zonder slag of stoot de tweede ronde bereikt op Roland Garros. De Spaanse, winnares in Parijs in 2017, won na twee uur tennis in drie sets (5-7, 6-2 en 6-2) van de Amerikaanse Taylor Townsend (WTA 96). In de eerste set sukkelde Muguruza met twee verloren opslagspelletjes. Nadien kwam ze niet meer in de problemen tegen Townsend.

In de tweede ronde wacht voor de 25-jarige Muguruza een confrontatie met de Zweedse Johanna Larsson (WTA 111). Zij rekende in haar eerste duel in twee sets (6-3 en 6-4) af met de Slovaakse Magdalena Rybarikova (WTA 75).Muguruza was de voorbije jaren steevast goed voor sterk resultaat op Roland Garros. Behalve bij haar eindzege in 2017 was ze ook vorig jaar (halve finales) en in 2014 en 2015 (telkens kwartfinales) goed in vorm.

Geen verrassingen bij de mannen

In de mannentabel vielen nauwelijks verrassingen te noteren. Slechts één reekshoofd moest al in de eerste ronde zijn boeltje pakken. De Italiaan Cecchinato, vorig jaar nog te sterk voor David Goffin en als zestiende reekshoofd geplaatst,, werd er in vijf sets uitgeklopt door de Fransman Mahut. De overige reekshoofden - Tsitsipas, Cilic, Schwarzmann, Berrettini, Federer, Nishikori, Djere en Goffin - bereikten zonder al te veel problemen de tweede ronde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer