Bruno Tobback.
Volledig scherm
Bruno Tobback. © Vertommen

Bruno Tobback en Hilde Vautmans eensgezind: "N-VA rolde de rode loper uit voor Vlaams Belang”

"N-VA heeft de rode loper uitgerold voor Vlaams Belang door jarenlang een beleid te voeren dat veel inspanningen en lasten vroeg van de mensen zonder daarvoor iets positiefs in de plaats te stellen. De enige boodschap luidde dat het aan de migratie ligt." Dat heeft Bruno Tobback (sp.a) vanmiddag gezegd aan ROBtv als reactie op de forse winst die het Vlaams Belang geboekt heeft. Ook Hilde Vautmans, de nummer twee op de Europese lijst van Open Vld, schuift de ‘schuld’ expliciet in de schoenen van N-VA. 

35 reacties

  • jan boden

    5 jaar geleden
    Voilà, hen treft geen schuld, het is allemaal de schuld van de N-VA.
  • jos duriau

    5 jaar geleden
    Het spijtige aan deze verkiezingsuitslag is dat we weer in onze portemonee kunnen gaan om nieuwe belastingen die nva nog wel zal uitvinden te betalen . We hebben weer 5 jaar om onze reserves aan te spreken .
  • Manten Kalle

    5 jaar geleden
    Ze snappen het nog niet hé, dat zijzelf het waren die de kiezer wegduwden ?
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Groen en sp.a hebben het aan zichzelf te danken. Als je groen en progressief bent dan moet je dat blijven. En je niet uit elkaar laten spelen door Dewever. Om daarna de ene heflt de N-VA te zien depanneren en Groen de liberalen te zien opvrijen. In het licht van de postjes die er aan zitten te komen. Dan verlies je een deel van je geloofwaardigheid en heb je zelf mee het VB groter gemaakt.
  • eric maier

    5 jaar geleden
    Anna, als je kijkt hoe vaak VB de laatste 5 jaar op tv kwam in debatten etc, dat was zeer mager. Als je kijkt naar al de rest... je werd bijna misselijk van dezelfde koppen die weken en maandelang elke keer weer op tv kwamen. Neen, dit is een afstraffing in een keuze dat mensen maakten op het beleid , een saboteerbeleid van links met Peeters voorop, en verder weinig aan echte politiek en inhoud deden. Dat, en niks anders, heeft de burger meer voor het VB doen kiezen.