Angelique Kerber.
Volledig scherm
Angelique Kerber. © REUTERS

Eerste verrassing in Parijs: Kerber roemloos onderuit in eerste ronde - Federer wint eerste duel op Roland Garros in 4 jaar

1 reactie

  • Matteo Zwaenepoel

    5 jaar geleden
    Muguruza steekt er sterk bovenuit qua schoonheid in het damescircuit en heeft bovendien een mooie aanvallende speelsteil!
  1. Carlos Alcaraz is de gedoodverfde opvolger van Rafael Nadal, maar zijn ze écht te vergelijken? “Mijn droom? Ooit Roland Garros winnen, zoals Rafa”
    PREMIUM
    Tennis

    Carlos Alcaraz is de gedoodverf­de opvolger van Rafael Nadal, maar zijn ze écht te vergelij­ken? “Mijn droom? Ooit Roland Garros winnen, zoals Rafa”

    Op 25 april 2005 werd Rafael Nadal als achttienjarige voor het eerst lid van de top tien na titelwinst in Barcelona. Op 25 april 2022 werd Carlos Alcaraz als achttienjarige voor het eerst lid van de top tien na titelwinst in Barcelona. De ene is een 21-voudige grandslamkampioen, de andere zijn gedoodverfde opvolger. Maar zijn Nadal (36) en Alcaraz (19) ook echt te vergelijken?
  2. Zverev scheurde verschillende ligamenten in rechtervoet en lijkt kruis te moeten maken over Wimbledon - Nadal treft Ruud in finale Roland Garros
    Play
    Roland Garros
    2

    Zverev scheurde verschil­len­de ligamenten in rechter­voet en lijkt kruis te moeten maken over Wimbledon - Nadal treft Ruud in finale Roland Garros

    Rafael Nadal (ATP-5) versus Casper Ruud (ATP-8). Dat is zondag de mannenfinale op Roland Garros. De opponent van Nadal in de halve finale Alexander Zverev (ATP-3) gooide op het einde van de tweede set de handdoek. De Duitser bezeerde zijn enkel bij een ongelukkige val en moest het veld in een rolstoel verlaten. Zverev zelf vreesde al voor een “heel ernstige” enkelblessure, en kwam later zelf met een update: “Het lijkt erop dat ik verschillende ligamenten in mijn rechtervoet heb gescheurd.” In de andere halve finale klopte Ruud de Kroaat Marin Cilic (ATP-23) in vier sets.