© BELGA

Chris Janssens: “N-VA moet keuze maken”

“N-VA moet een beslissing nemen. Blijven ze prullen in de marge met andere partijen of kiest men voor een rechtse bondgenoot”, zo reageert Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens bij VRT.

Dat Vlaams Belang het zo goed doet, doet bij Janssens “deugd aan hart en ogen”. “Dit is de overwinning voor de mensen die trouw zijn gebleven aan het Vlaams Belang en trouw aan het team van Tom Van Grieken.” Volgens Janssens heeft de kiezer de “duidelijkheid” van Vlaams Belang beloond.

“De politieke elite moet de ogen openen en luisteren naar de mensen, ook tussen twee verkiezingen door. Dat zijn wij met Vlaams Belang blijven doen. Wij zijn een partij van het volk”, aldus Janssens.

Hij vindt dat N-VA voor een rechtse coalitie moet durven kiezen. Dat N-VA-voorzitter Bart De Wever dat tijdens de campagne verschillende keren heeft uitgesloten, is volgens Janssens van geen tel. “Ik heb De Wever bij de gemeenteraadsverkiezingen ook horen zeggen dat hij nooit met de socialisten zou besturen en de dag na de verkiezingen maakt hij een coalitie met links”, aldus Janssens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer