Filip Dewinter wordt als een held onthaald op het overwinningsfeest in Londerzeel. 28 jaar geleden bij de eerste Zwarte Zondag van 24 november 1991, was Dewinter eveneens aan het feest. Zijn Vlaams Blok voerde toen campagne met bokshandschoenen en de term 'Uit zelfverdediging'.
Volledig scherm
Filip Dewinter wordt als een held onthaald op het overwinningsfeest in Londerzeel. 28 jaar geleden bij de eerste Zwarte Zondag van 24 november 1991, was Dewinter eveneens aan het feest. Zijn Vlaams Blok voerde toen campagne met bokshandschoenen en de term 'Uit zelfverdediging'. © belga - photo_news

Nieuwe Zwarte Zondag: zo scoorde Vlaams Belang in het verleden

De eerste voorlopige uitslagen voor de federale en Vlaamse verkiezingen tonen een forse winst voor Vlaams Belang. Als die trend zich verderzet, wordt het opnieuw een Zwarte Zondag, zoals VB-voorzitter Tom Van Grieken voorspeld had. En is de pandoering die de partij in 2014 kreeg, helemaal vergeten.

7 reacties

  • Willy van craen

    2 jaar geleden
    Door hun zeer groot verles aan het VB werden de normale (?) partijen plots haatdragers tegen de Vlamingen die niet voor hun stemde maar wel voor Vlaanderen. Een geluk dat we VB hebben zoniet nog meer misserie met de goddelijke 3 (SP/OVLD/CD&V).
  • Marianne Van den Lemmer

    2 jaar geleden
    Het cordon is het grootste bewijs dat alle partijen in hun broek doen dat Vlaams Belang het heel goed gaat doen als ze regeren. En natuurlijk : als ze VB uitsluiten, dan kunnen ze hun eigen zakken vullen. Wat de Vlaming wil, daar hebben ze niks boodschap aan.
  • Gino Denil

    5 jaar geleden
    Beloof de kiezer de hemel op aarde en vooral meer geld. Beweer dat alle problemen de schuld zijn van de anderen. Bij deze de vloedgolf van migranten en de Walen. Het werkt iedere keer weer. Steve Stunt deed het in het verleden, de OVLD, de N-VA. En tegen de volgende verkiezingen kan de burger zich weer eens bedrogen voelen. Dan is het de beurt aan een andere partij om hem een wortel voor te houden.
  • lu marissen

    5 jaar geleden
    Witte zondag,de jeugd heeft gesproken en dit zijn geen brossers maar hardwerkende jongeren
  • christian demeester

    5 jaar geleden
    NV-A is gewoon een traditionele partij geworden zoals de andere zuilen. Vlamingen willen dat Vlaanderen weer van hun wordt. We voelen ons vreemden in eigen land en blijkbaar wil alleen het Vlaams Belang er iets aan doen.